Najbolje od 2011

Kutleša prvi topnik

Tomislav Kutleša
Tomislav Kutleša

Kapetan Lekenika Tomislav Kutleša u kalendarskoj 2011. godini postigao je 38 pogodaka (29 + 9). U sezoni 2010/2011 bio je najbolji strijelac I.ŽNL sa 39 pogodaka. U jesenskom dijelu 4.HNL također se nametnuo kao najbolji igrač Lekenika sa 9 pogodaka i 5 asistencija. Iako 39 pogodaka izgleda da je Kutleša uvjerljivo prvi strijalc kluba i lige to nije bilo baš tako. Za najboljeg strijelca drama se odvrtila nekoliko kola prije kraja sezone. U sezoni 2010/2011 Dario Turkman završio je sa 33 pogodaka odnosno tek 6 zaostatka za Kutlešom. U proljenom dijelu kalendarske 2011. godine postigao je 24 pogodaka u u jesenskom dijelu 4.HNL 5 pogodaka. Najbolji strijelac iz jesenskog dijela 1.ŽNL 2010/2011 Neven Novosel završio je sezonu sa 18 pogodaka što mu je priskrbilo peto mjesto sa 18 pogodaka. Ovaj trojac u toj rekordnoj sezoni postigli su 89 pogodaka što je više od svih ostalih klubova.

Proširenje službenih prostorija

04. travnja 2011. postavljen je kamen temeljac za višenamjenski objekt na igralištu NK Lekenika. Riječ je o objektu koji će se izgraditi u nastavku postojeće zgrade, a koristit će ga NK Lekenik, Zajednica športskih udruga i klubova Općine Lekenik,  te prema potrebama svi ostali,  od mladih pa do sportaša i zanesenjaka rekao je načelnik općine Lekenik Marijan Crnkoci.  Objekt vrijedan gotovo milijun kuna trebao bi biti gotov sljedeće godine, a financirat će ga Općina Lekenik i Ministarstva za regionalan razvoj.  Čast da položi kamen temeljac i simbolično započne radove na izgradnji pripala je saborskoj zastupnici Marijani Petir, kojoj su se u istome  činu pridružili državni tajnici Ivica Perović i Željko Lenart, načelnik Marijan Crnkoci, donačelnik Dragutin Vlahovac i predsjednik  NK Lekenika Ivica Kliček. Postavljanju kamena temeljca nazočili su učenici osnovne škole, djeca iz dječjeg vrtića te KUD Kolovrat.

IMG_3669.JPG

Ivica Vidović glavni strateg lekeničana

IMG_1745.jpg
Ivica Vidović

Uoči nove nogometne sezone u kojoj NK Lekenik po prvi puta nastupa u IV. HNL, Uprava kluba dogovorila je suradnju sa novim trenerom – Ivicom Vidovićem iza kojeg je prvoligaško iskustvo. 54-godišnji Vidović prema rezultatima iz svojeg sportskog životopisa, svakako je najuspješniji trener koji je ikada radio u Lekeniku. Kao igrač, igrao je u Segesti i Metalcu i nešto malo u Dinamu, ali zbog obveza na fakultetu nije došlo do ozbiljnog angažmana. Prije dolaska u Lekenik, obnašao je dužnost voditelja omladinskog pogona i trenera juniora u sisačkoj Segesti. Kao trener najveći uspjesi su mu vođenje TŠKa i Segeste u 1.HNL te finale ondašnjeg Intertoto kupa sa Segestom.

Napokon turopoljski derbi

35 godina su lekeničani čekali turopoljski derbi ukoliko ne računamo utakmice sa Pešćenicom. Prvi derbi bio je doma protiv vrlo dobre ekipe Udarnika iz Kurilovca i domaći navijači tek onda su shvatili koliko dugo je prošlo od posljednjeg susreta. Preko 300 navijača došlo je gledati kako je Lekenik torpedirao Udarnik. U prvom dijelu tek jedan pogodak. Strijelac je bio Kutleša. Unatoč boljem početku u nastavku gosti iz Kurilovca izjednačavaju. Ipak odmah što se krenulo sa centra Kutleša ponovno zabija za novo vodstvo. U 66. minuti fenomenalni Ferenček pogađa za 3:1 sa “kreča”, a točku na i postavlja trećim pogotkom kapetan Kutleša. Veliki osmjeh na licima lekeničana nije se skidao još dugo nakon utakmice. Kako i nebi kada smo čekali turopoljski derbi tako dugo. Mnogli bi se složili i pre dugo.

lek-udar -tribina.jpg

NK Lekenik i HNK Segesta potpisali Sporazum o sportskoj suradnji

Predsjednici ŠNK Lekenika i HNK Segeste, Ivan Kliček i Veljko Novak, 15. ožujka su na Gradskom stadionu u Sisku potpisali Sporazum o sportskoj suradnji tih dvaju klubova. Potpisana suradnja temelji se na obuci i razmjeni mladih perspektivnih igrača što je u interesu oba kluba. Svečano potpisivanje upriličeno je uz prisutnost medija, a oba predsjednika govorila su koristima ovog Sporazuma.

Juniori fantasični drugi

Juniori Lekenika nakon odigranih svih kola nalaze se na samom vrhu. Imaju isto bodova kao i prvoplasirani Banovac koji radi gola više doma zasluženo drži prijestolje. Ovaj rezultat na početku sezone bio je nezamisliv. Jesen su završili također drugi te sa pet bodova manjka za vodećim Frankopanom koji je se na kraju mora zadovoljiti sa trećim mjestom. Ipak ovo drugo mjesto je veliki rezultat za juniore koji su pod palicom Nine Matkovića iz utakmice u utakmicu sve više napredovali i sazrijevali. Na kraju sezone od juniora su se oprostili kapetan Jakov Vidak, Sven Dorotić, Mario Majstorović, Antonio Ćosić te Marijan Petričević.

juniori-NK-Lekenik-2011.jpg

Juniori jesenski prvaci

Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta zbog jednog primljenog gola u gostima lekeničani ove sezone ne žele ponoviti prošlogodišnji rezultat U deset odigranih utakmica postignuli su 49 pogodaka odnosno skoro pa pet po utakmici. Tokom prvenstva trener Nino Matković imao je na raspolaganju dvadeset igrača i jednog golmana. Uz “motore” Matkovića i Cavrića ove sezone zabljesnuli su i novopridošli u redove juniora Leon Križanić i Ivica Grgić te svojim znanjem i kvalitietetom značajno pridonjeli tomu da je Lekenik na čelu. Najbolji strijelac je Damir Matković sa 17 postignutih pogodaka, slijedi Križanić sa 9 te Težaćki i Petričević sa 5 zgoditaka.

momcad-jesen-2011-juniori.png

Seniori prvaci I.ŽNL SM (Mi smo prvaci)

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka u posljednjoj ovosezonskoj utakmici I. ŽNL, slavlje je moglo započeti. Seniori  NK Lekenika superiorno su osvojili naslov prvaka I. ŽNL, osigurali ga još prije više od mjesec dana. Sezona za pamćenje i najveći klupski rezultat u 82 godine postojanja. Uprava kluba za kraj pripremila je program proslave u kojem nisu bili zakinuti niti igrači klupske mladeži niti gledatelji – po prvi puta utakmicu su mogli pogledati sa novoizgrađene tribine koja nije još dovršena – potrebi su joj još krov i sjedalice. Nakon utakmice u kojoj je jedino pitanje bilo na kojoj brojci će stati semafor, krenula je proslava. Igrači seniorskog sastava NK Lekenika sa juniorima koji su tijekom sezone nastupili i za seniore, te igrači koji su igrali u jesen u klubu istrčavali su jedan po jedan na teren predvođeni kapetanom Tomislavom Kutlešom, ujedno i prvi topnikom lige. Potom su im Općinski načelnik Marijan Crnkoci i predsjednik kluba Ivica Kliček dodjelili medalje za osvojeni naslov prvaka. Na kraju, kapetanu Kutleši, glavni tajnik NS SMŽ-a Damir Nogić u pratnji predsjednika saveza Davora Ivića uručio je pehar prvaka – i slavlje je moglo početi!

seniori-prvaci01.jpg

Lekenik – Bistra 4:0

Na pitanje koja je najbolja i najljepša pobjeda seniora ove sezone teško je odrediti zato jer ih ima nekoliko. Odabrali smo onu protiv Bistre koja je u tom trenutku bila vodeća momčad 4.HNL. Također razlog je i više od 300 gledatelja što domaćih, što gostujućih, a bilo je i mnogih koji su jednostavno došli uživati u nogometu. Blue Warriorsi na jednoj strani, a gostujući navijači Zadnja loza na drugoj. Ako tome još i dodamo pobjedu Lekenika sa glatkih 4:0 onda je ovo definitivno utakmica 2011. godine. Utakmice koje su kandidirale za najbolju utakmicu 2011. godine su: Lekenik – Sokol Velika Ludina (10:0), Lekenik – Mladost Gornja Gračenica (15-0),Lekenik – Savski Marof (5:1), Lekenik – Udarnik (4:1), Lekenik – Samobor (3:2)

Samobor – Lekenik 2:3 (Novaci su prvi)

Pobjedom u Samoboru kod nekadašnjeg prvoligaša Lekenik se domogao prvog mjesta u 4.HNL Središte B. To je po prvi puta od kad se igra to natjecanje da ga se novak domogao. Lekenik je sa dva brza pogotka na samom početku utakmice pokazao da je došao po sva tri boda. Samobor do kraja poluvremena smanjuje, a početkom drugog i izjednačava. Ipak Lekenik pogotkom na koncu utakmice kući donosi ne samo tri boda već i lidersku poziciju.

Centralna tribina “dobila” krov, stolice…

U jesen 2010. postavljena je betonska tribina. UO kluba u 2011. godini nije žurio i očekivao dovršenje tribine ali spletom okolnosti i upornim radom uprave tribna je kraj 2011. godine dočekala pod korvom i sa stolicama. Prvi gledatelji na tribinu su mogli na posljednjoj utakmici sezone 2010/2011. Prije te utakmice betonska tribina je zatvorena i postavljene su stepenice. Zatim je postavljena ograda. Utakmicom protiv Laduča otvoren je krov i stolice na tribini. Nekoliko dana kasnije postavljenja je i PVC stolarija tako da je tribina u godinu dana u velikom postotku završena.

tribina gotova.JPG

Ostali radovi na infrastrukturi

U ljeto na pomočnom igralištu postavljeno je automatsko navodnjavanje na kojem je radilo tridesetak pristaša kluba unatoč visokoj temeperaturi. U jesen je i ostatak budućeg igrališta pripremljen te posijana je trava. Postavljeni su stupovi za rasvjetu i zaštitinu mrežu. Sada je na redu priroda da trava naraste te prema prognozama uprave prvi treninzi mogli bi biti održani već pred kraju sezone dok pripreme za sezonu 2012/2013 sve kategorije odradit će na njemu.

IMG_0869 (Kopiraj).jpg

Ni ovo ljeto glavni teren nije bio pošteđen. Napravljena je površinska drenaža nad cijelom površinom igrališta. Na taj način mjenja se struktura tla te tlo postaje još više propusno. Igralište je i dodantno navoženo pijeskom da se uklone depresije. Postavljena je i nova ograda na sjevernom dijelu igrališta.

IMG_0908 (Kopiraj).jpg

Do kraja godine proširenje službenih prostorija jednim dijelom je gotov.

studeni 2011. službene prostorije

Himna NK Lekenik

NK Lekenik je “dobio” svoju himnu. Originalnu melodiju i riječi napisao je Rusmir Agačević, a Josip Pešut je radio na aranžmanu i gitarama.

Ostavi komentar