Najbolje od 2010

Turkman zatim Kutleša ali ipak Novosel

Neven Novosel

Neven Novosel

U prvih 6. kola Dario Turkman bio je nemoljiv, čak devet komada spremio je u protivničke mreže. Najbolje će ga se sjećati u Galdovu gdje je zabio pet pogodaka. Ako ovako nastavi mogao bi zabiti i preko 20 pogodaka do kraja 2010. ipak ozljeda u 8. kolu odaljila je Daria ne samo zabijanja već i lopte do kraja godine. Kutleša “pali motore” te u potpunosti zamjenjuje pogotke Turkmana. Četiri pogotka-Slogi Maris, tri u Odri te jednog TŠK-u. Ukoliko pribrojimo iz Pešćenice dva Kutleša preuzima ulogu najboljeg strijelca kluba i lige sa 10 pogodaka. Nedugo zatim Tomislav se ozlijedio te ostalih nekoliko utakmica u kojima je nastupao nije bio ni sjena onog od prije par kola. Vrlo brzo  Neven Novosel sa 4 pogotka Dinamu iz Osekova započeo je svoju mini seriju pogodaka. U zadnjih pet utakmica mrežu je tresao u svakoj. Zaustavio se sa ukupno 12 pogodaka te postao najbolji strijelac kluba. Turkman, Kutleša i Novosel ukupno su postigli 30 pogodaka od ukupno 57 Lekenika.

Blue warriors

Kuda NK Lekenik tuda i Blue warriors. U ljeto lekeničani želju za bodrenjem lekenika iskazuju osnivanjem navijačke skupine Blue Warriors. Uvijek bučni i nemoguće ih je neprimjetiti.

Veterani prvaci lige

Veteranska ekipa NK Lekenika osvojila je naslov prvaka Lige nogometnih veterana Sisak. Sezonu su završili sa 21 pobjedom, 7 remija te samo dva poraza. Postigli su 86 pogodaka, a primili 37. Drugoplasirana ekipa zaostala je 5 bodova.

Lekenik – TŠK 1932 Topolovac 3:2 (1:2)

Utakmica Lekenika i TŠK 1932 iz Topolovca jedna je od najboljih što su lekeničani mogli vidjeti od jesenskih prvaka I.ŽNL u sezoni 2010/2011. Ekipa TŠK-a 1932 zaostaje za liderom Lekenikom tek dva boda. Utakmica koja je pokazala dva lica lekeničkih seniora. Nezainteresiranost i želja. U prvom dijelu Lekenik je izgledao blijedo te su to momci iz Topolovca kaznili sa dva pogodka. Između dva gostujuća pogotka ugurao se i jedan lekenički stopera Alena Komaća. U drugom dijelu lekeničani sa turbo pogonom deklasirali ekipu iz Topolovca u svim segmentima igre. Ostala dva pogotka postigli su Kutleša i Kireta. Vrlo zanimljivo je to da su sva tri pogotka Lekenika postignuta glavom pokraj visokih i jakih gostiju. Oduševljenje oko 250 navijača bilo je golemo te mnogo ih se nije dalo sa igrališta nakon utakmice. Ipak ova utakmica može se reči da je preslika Lekenika u jesenskom dijelu prvenstva.

Radovi na poboljšanja infrastrukture

Pomoćno igralište;  Najvažniji cilj poboljšanja infrastrukture NK Lekenika je jednom trećinom profila gotov. Limači sve domaće utakmice igraju na njemu. Ljetne pripreme svih kategorija uključujući seniore  odvijale su se na njemu. Uklonjen je neophodan dio šume da igralište bude u punom profilu. Vremenske neprilike odgodile su sve radove nagodinu.

Glavno igralište; U ljeto započela je najveća radna akcija u Lekeniku koja je trajala od početka srpnja pa sve do kraja rujna mjeseca. U akciji je sudjelovalo preko 60 mještana Lekenika. Bio je to golemi i mukotrpan posao. Postavljeno je automatsko navodnjavanje, drenažne cijevi uzduž i poprijeko, nova ograda osim na sjevernom dijelu, nova visoka zaštitna ograda iza golova te na strani sa betonskim igralištem. Postavljeni su novi golovi te buseni trave kod golova te na mjestima velikih depresija.

Reflektori; Prošle godine započet je projekt ali zbog problema odužio se i u ovu godinu. Prije početka proljetnog dijela prvenstva lekeničani imaju rasvjetu u potpunosti funkcionalnu. Na četiri stupa visine 19 metara nalaze se četiri reflektora ukupne snage od 6,5 kW što ukupno daje snagu od 26 kW te time omogućuje nogometašima uvijete za rad tokom zimskih mjeseci. Prva utakmica pod reflektorima odigrala se protiv Kupe iz Letovaniča.

Tribine: U 11. mjesecu postavljena je nova središnja tribina. Duga 30 metara te široka 8 metara. Visina kreće od 2,2 metra pa do oko 5 metara. Ukupnog kapaciteta je do 300 sjedečih mjesta. Ipak potrebno je još podosta vremena i sredstava da tribina bude spremna primiti prve gledatelje.

Horvat – Matković

Vlado Horvat naslijedio je Josu Milinuća na vrućoj stolici seniora NK Lekenika. Novom treneru nije bilo lagano, jer je bio dva boda zaostatka za prvoplasiranim te sa vrlo mladom ekipom koja je oslabljena brojnim ozljedama ključnih igrača. Imao je vatreno krštenje protiv vrlo dobre ekipe Radnika iz Majura. Do kraja nije doživio poraz već 4 pobjede i dva remija. Isti niz nastavio je i u jesenskom dijelu I.ŽNL 2010/2011.

Početkom rada nogometne škole ŠNK Lekenik za njenog voditelja postavljen je vrlo iskusni Nino Matković koji je svoje izvrstne rezultate pokazao u Poletu iz Buševca. Osim voditelja Nino Matković uzeo je, jako željnu pobjeda, ekipu juniora te tu njihovu želju pretvorio u stvarnost. Juniori nakon jesenskog dijela drže drugu poziciju.

Lekeničani drugi

Seniori su kao novaci u I.ŽNL osvojili izvrstno drugo mjesto, isto kao i na zimskoj stanci, ali sada iza Banovac. Sezonu su završili sa dva boda manje od prvoplasirane ekipe te sa gol razlikom 66-29. U 25 utakmica upisali su 15 pobjeda, 6 remija i 4 poraza. Seniore od zimske stanke vodio je Joso Milunić pa do sredine četvrtog mjeseca , a naslijedio ga je Vlado Horvat. U zimi ekipu su pojačali iskusni Tomislav Kutleša, Danijel Kireta, Dario Turkman i Ivan Vrhovac te mladi Ivan Gregurić.

Juniori sve bolji i bolji

Juniori iz godine u godinu igraju sve bolji nogomet te uz takvu igru idu i uspješni rezultati. Od kada je postavljen novi trener Nino Matković lekenički juniori upisali su 6 pobjeda, 1 remi i 2 poraza te time zauzeli 2 mjesto. Juniorima su kapaciteti porasli pa time i interesi tako da u novoj godini jurišaju za vodećim Frankopanom. Juniori su ove sezone ojačani dolascima braće Dorotić, Damira Martkovića, Maria Severa, Domagoja Kocmanića, Dominika Beloševića te  Tomislava Brodarića.

Seniori bez premca

U drugoj sezoni I.ŽNL seniori imaju jedan jedini cilj, a to je naslov prvaka. Nakon zimske stanke Lekeničani su prvi sa 12 pobjeda, 3 remija i bez  poraza, a uz to imaju impresivnu gol razliku  od 57 – 11. Drugoplasirana ekipa zaostaje 5 bodova. Seniori su ojačani dolascima iskusnih Nevena Novosela, Krešimra Krpana, Tomislava Prskala, Vedrana Stipaničeva, Nikole Komšića, Siniše Ferenčeka te mladog Tomislava Sekulića.

Početak rada škole nogometa

Od sezone 2010/2011 započela je sa radom škola nogometa ŠNK Lekenik-a. U sklopu škole nogometa su pet kategorija. Limaće vodi Nenad Stojević, novoosnovanu ekipu  mlađih pionira vodi iskusni Boris Blažinić, starije pionire Igor Rožić te juniore Nino Matković. Voditelj škole nogometa je trener juniora Nino Matković. Također osnovano je i vijeće roditelja čiji je predsjednik Zoran Keserović. Koordinator mlađih pogona je Pejo Vidak. Vijeće roditelja preuzima  organizacijske poslove, brine se o financijskom poslovanju i svim ostalim aspektima rada Škole, naravno u sastavu N.K. Lekenik-a.

Navijajmo kulturno – Z. Srebrić potpisao peticiju

Najmlađi navijači su u ljeto i službeno podigli svoj glas protiv nereda na sportskim natjecanjima. U SOS Dječjem selu Lekenik održana je športsko-edukativna priredba “Navijajmo kulturno” koju su pokrenula djeca iz SOS Dječjeg sela i NK Lekenika, Planeta patuljaka Sisak i Zajednica športskih udruga i klubova Općine Lekenik. Priredbu je posjetio i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić sa suradnicima. Tom je prilikom potpisao svehrvatsku peticiju najmlađih navijača za kulturnim navijanjem na stadionima i dvoranama koja će se nastaviti potpisivati do kraja godine u svim županijama. U studenome SOS Dječje selo su posjetili i vodeći ljudi hrvatskog vaterpolo saveza. Perica Bukić, Renato Živković, Ratko Rudić.

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

junior prosinac 25, 2010 u 15:39

stvarno,ovo sve pokazuje da smo jedan ozbiljan i jako dobro organiziran klub.. u drugoj polusezoni mi(juniori) ćemo se potruditi da se na kraju sezone slavi dvostruki naslov prvaka!! 😀

Odgovori

Ostavi komentar