Najbolje od 2009

Kosta Đukić neumoljiv

Kosta Đukić

Napadač Lekenika Kosta Đukić odigrao je svoju najbolju polusezonu u Lekeniku, naposljetku i posljednju. Kosta je nastupio za Lekenik u 12 utakmica te zabio 10 pogodaka. Bio je trenerov as iz rukava. Moglo bi se reći i stopostotni golgeter jer Kostine udarce nismo često viđali da lete preko ili uz gol. Najčešće je zabijao od 75. minute pa do zadnjeg sučevog zvižduka. U tim minutama zabio je 7 pogodaka. Igrao je 582 minute što znači da je veselio lekeničane novim pogotkom svakih 58.minuta.

TŠK 1932 – Lekenik 29.8.2009

Nakon velike i teške pobjede protiv INE lekeničane čeka teško gostovanje u Topolovcu. Lekeničani su od samog početka bila bolja i superiornija momčad te rezultat je mogao biti puno veći. Bobinac je zaprijetio prvi. Izbio je jedan-na-jedan te prizemnim udarcem vara golmana ali i navijače. Lopta prolazi tik uz desnu stativu. Ipak nedugo zatim Lekenik vodi pogotkom Mario Skrbina nakon školske akcije u 15. minuti. Utakmica je dinamična te pitanje pobjednika i rezultata nije  rješeno. U drugom dijelu prekrasnim pogotkom Borisa Kajića u 56. minuti Lekenik odlazi na plus dva gola.  Vrlo važni golovi za Lekenik te tri boda su u đepu, sada treba mirno privesti utakmicu kraju. Ipak lekenikčani nisu stali te su podebljali ukupan rezultat na 0:4. Ostala dva pogotka zabili su Muirs Ičanović iz kaznenog udarca u 67. minuti i vrlo brzo nakon što je ušao Kosta  Đukić u 90. minuti za konačnih 0:4. Lekenik kao novak u I.ŽNL počeo je više nego uspješno.

Lekenik – Šartovac 12.04.2009

Stanje na tablici je sljedeće. Lekenik vodi za 4 boda prednosti za Zrinskim te 6 za trećeplasiranim Topuskom. Šartovac je četvrti sa deset bodova zaostatka. Lekeniku je potrebna pobjeda da taj kontinuitet od četiri boda nastavi te ako mu se pruži prilika da i poveča. 12.4.2009 održala se utakmica između Lekenika i Šartovca koja je bila je jedna od najboljih predstava Lekenika u 80. godišnjoj povijesti.

Lekeničani igraju dobar nogomet ali napad spava. Gosti prvi dolaze u vodstvo već u 5. minuti. Lekeničani pokazuju želju ali ta želja se ispunila tek u 21. minuti pogotkom  Brune Peršnina. Dok još lekeničani nisu izbacili iz glave slavlje već gosti ponovno vode. Krenulo se sa centra, duga lopta, obrana griješi i 2:1. Lekenk nikako da se uozbilji. 26. minuta gosti odlaze na 1:3 da bi u 35. minuti otišli na 1:4. Svi pogotci u mreži Lekenika su od jednog igrača Šartovca. Lekeničani u potpunoszi pokisli u suncem okupanim danom. U drugom dijelu Lekenik kao da je pao sa Marsa. Kako je trener Joso Šeperac probudio lekeničane, možemo samo nagađati. U 47. minuti 2:4. Pogodak Ivana Đurašina. Lekeničani stišću i gol samo što nije. U 70. minuti Lekeničani dolaze do samo jednog gola zaostatka. Strijelac za Lekenik je mladi Marijo Kuprešak. Sedam minuta kasnije taj isti igrač dovodi utakmicu ponovno na početak. Oduševljenje igrača i nešto više od šezdeset navijača je golemo. Jedino pitanje je sad dali Lekenik može pobjediti u ovoj utakmici. Na poluvremenu zamijenio je Skrbina te u 81. minuti postiže pogodak za 5:4. Riječ je o Murisu Ičanoviću. Totalni kolaps gosti doživljavaju u 84. minuti kada Bruno Peršin svojim drugim pogotkom diže rezultat na 6:4. Kakva pobjeda Lekenika. Na kraju prvenstva pokazala se ključna za naslov II. ŽNL.

Nova uprava

Od 1. rujna ŠNK Lekenik preuzela je nova uprava. Mjesto predsjednika Danijela Butkovića naslijedio je Ivica Kliček. Podpredsjednici su Boris Sigur i Ivan Kobi. Blagajnik kluba je Ivica Galović dok mjesto tajnika ostao je obavljati Božidar Antolec. Nova uprava ima tri cilja. Ulazak seniora u 4. HNL unutar dvije godine. Drugi cilj je škola nogometa te treći podizanje infrastrukture na jedan viši nivo.

Doma sa gol razlikom 23:0

Lekeničani kao novaci u I.ŽNL doma su igrali jedan čvrsti i napadački nogomet. Rezultat toga je šest pobjeda u šest susreta. Redom su padali Lokomotiva Kutina, Sloga-Maris Jazavica, Mladost Repušnica, Moslavac Popovača, Topusko i Slavonac iz Lipovljana. U tih šest susreta Lekeničani su tresli gostujuče mreže 23 puta dok mreža iza Lekeničkog vratara nije se nijednom tresla. Gol razlika 23:0. Fanatstičan rezultat Lekeničana doma. Najviše golova primili su Lokomotiva(6), Slavonac(5) i Mladost Repušnica (4) dok je Sloga-Maris primila tri pogotka. Dva pogotka lekeničani su zabili Moslavcu i također novacima u I.ŽNL Topuskom. Lekenik ovu nulu može zahvaliti  fantastično postavljenoj obrani, novi stoperski par Domitrović – Komić pokazuju još lekeničanim naviđenu sigurnost, i vrataru Nikola Bartulić koje je sa fenomenalim reakcijama i obranama spašava Lekenik.

Blue Angels

Lekenik nema samo gledatelje već i navijače koji  se odzivaju na ima Blue Angels ili u prijevodu plavi anđeli. Poljanci predvode. Vrhunac su prikazali u utakmicama protiv Pešćenice u Pešćenici te u zadnjem kolu doma protiv Croatije Krivaj. Slike pokazuje više od riječi. Jedno je sigurno, nogomet se vratio u Lekenik.


Novaci drugi

Prije dvije godine Lekeničani su imali jedan izlet u I.ŽNL. Trebalo je dvije godine da se seniori vrate, te da ne griješe gdje su griješili onda. U prvenstvo smo ušli pojačani Bobincom, Domitrovićem, Komičem i mladim lekeničanima Dumbovićem i Majstorovićem. Novu avanturu započeli smo dvijema pobjedama u gostima te jednom doma. Nakon toga remi u Gornjoj Gračenici te tu počinju problemi za seniore predvođeni istim trenerom Josom Šeprecom. U sljedeće 4 gostujuće utakmice tri poraza te na kraju remi. Ipak doma smo neustrašivi, nazaustavljivi i najbolji. Sezonu završavamo odličnim drugim mjestom odmah iza Radnika (M) ali ispred Banovca, Zrinskog…

Limači prvi

Limači predvođeni Nenadom Stojevićem napravili su pravu euforiju postizajem prvog mjesta. Osim predvođena odličnim trenerom ta generacija pokazuje mnoštvo talentiranih mladih igrača. Bravo!

Naslov koji smo dugo iščekivali

U posljednjoj domaćoj utakmici II.ŽNL 2008/2009 protiv Croatie Krivaj lekeničani su proslavili dugo išćekivani naslov II.ŽNL.  Lekeničani su ove sezone bili uvjerljivi. Jedanaest bodova prednsosti za drugoplasiranim Topuskom i 17 bodova za Pešćenicom. U 22 utakmice 16 pobjeda, 4 remija i samo 2 poraza.

80. godina nogometa u Lekeniku

1929-2009. ŠNK Lekenik je doživio 80. godina. Jubilej koji se proslavio sa dva naslova (seniori i limači). I nakon 80. godina nogomet u Lekeniku je u samom cvijetu mladosti.

Ostavi komentar