Post image for Poštovani sumještani, navijači, sportski fanovi, članovi…

Poštovani sumještani, navijači, sportski fanovi, članovi…

25. listopada 2015.

 

približava nam se sportski događaj godine važan za Lekenik i cijelu Sisačko-moslavačku županiju…

U srijedu 28.10.2015., NK Lekenik će u 1/8 finala Kupa Hrvatske ugostiti splitski Hajduk, jedan od najvećih hrvatskih klubova.

Riječ je o najvećoj utakmici u 86-godišnjoj povijesti lekeničkog kluba, stoga su i pripreme za istu ozbiljno shvaćene kako bi bili pripremljeni svi sportski, tehnički i sigurnosni aspekti.

Kako je nogometno igralište NK Lekenika okruženo osnovnom školom, Dječjim vrtićem i SOS Dječjim selom, morali smo poduzeti brojne sigurnosne mjere o kojima Vas izvještavamo.

  • KARTE za utakmicu moći će se kupiti na dan utakmice po cijeni od 30 kn; klupske blagajne će biti otvorene od 12:00 h kod stadiona
  • Mole se svi koji planiraju doći na utakmicu da dođu što ranije kako bi se izbjegle gužve na prilazima s obzirom na kontrolu i pretres navijača, te da ne nose sa sobom nikakve predmete niti pirotehniku, pregled će vršiti licencirani redari
  • Propisani su i osigurani posebni ulazi i parkirališne zone za navijače Lekenika i Hajduka, predstavnike medija i ostalih službi. Mole se svi koji mogu da dođu pješke, jer parkiranje u krugu kluba i škole neće biti moguće
  • Ulaz za navijače Lekenika je kroz Sušku ulicu. Ulica H. Gmeinera (kod knjižnice) služi za prolaz Hajdukovih navijača koji će biti smješteni na polivalentnom igralištu, te hitnih službi i medija
  • Parkiranje je moguće do popunjavanja mjesta u Suškoj ulici, iza autobusnog stajališta (kod benzinske postaje), u dvorištu bivše veterinarske stanice, na prostoru bivšeg caffe bara Tratinčica (ispred „poduzeća“), duž Turopoljske ul. te Kolodvorske (lijevo na početku)
  • U prilogu je skica prostora

PODRŽIMO NAŠE DEČKE U FER I SPORTSKOM NAVIJANJU!

NK Lekenik

Lekenik-Hajduk (skica prostora)

 

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

ivica listopad 30, 2015 u 17:32

Što na kraju reći o “povijesnom susretu” NK Lekenika
i “majstora s mora”?
Kao fetivi navijač Hajduka i česti posjetitelj i prijatelj Lekenika –
ipak sam ja još jedan u nizu dalmatinaca sa zagrebačkom adresom –
kažem da je pobjeda Hajduka bila očekivana i, konačno zaslužena.
Ostaje žal za nepotrebnim i suvišnim sudačkim odlukama na stranu gostiju.
Za prvih pola sata igre domaći igrači dali su sve od sebe i, što će
gosti teška srca priznati, gotovo nadigrali lidera prvoligaškog prvenstva.
Dječje isprike trenera Burića o teškom i blatnom terenu spadaju u još
jedan žalosni spin kojim se čitava prvoligaška elita u opravdanju svoje nemoći odnosi prema niželigaškim klubovima u Hrvatskoj.
Obje momčadi igrale su na istom terenu ili sam ja gledao neku drugu utakmicu. Nervoza na Hajdukovoj klupi pri vodstvu domaćina mogla se osjetiti do vrha tribine. Tako i treba biti, jer stroj koji se zove Hajduk ne smije tako mlako i potcjenjivački ući u utakmicu s niželigašem – ipak je ovo osmina finala Kupa. A lopta je okrugla.
Penal je bio ili nije bio – to je sada manje važno, važan je odnos suca u
zaštiti prvoligaških “balerina” koji na svaki dodir traže sudačku intervenciju lamatajući rukama kao da su na nekakvom omladinskom sletu, a ne na nogometnom megdanu.
Nitko razuman, pa čak ni najzagriženiji navijači Lekenika, nisu očekivali
pobjedu domaćina. Sve što je domaća ekipa mogla to je i uradila: borili su se dok su i koliko su mogli i uz malo sreće rezultat je mogao biti manje poražavajući.
Svaki poraz je bolan, ali uz sve prikazano od strane ekipe Lekenika ipak je ovo bio časan poraz. I bio bi još časniji da sudac nije sve pokvario.
Mišljenja sam da se domaćini mogu ponositi svojim sumještanima koji su odigrali utakmicu karijere i nisu osramotili ni sebe ni svoj kraj.

Hvala mještanima Lekenika na organizaciji utakmice – sve je bilo besprijekorno odrađeno. Interes je bio očekivano velik, ulaznice su se tražile na sve strane i sa svih strana. Primjetio sam da su i “jake snage MUP-a” bile zastupljene u respektabilnom broju. Svaki član Torcide izgleda da je imao svog “pratitelja” na ovoj rođendanskoj priredbi.
Čestitke Torcidi na rođendanu, čestitke organizatorima i ljudima Lekenika koji su dali sve od sebe da ova nogometna utakmica bude prava fešta za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.
I na kraju, zahvala igračima Hajduka na prikazanoj vještini loptanja kojom su izvukli ono najbolje iz domaćih igrača.
Da sam ja predsjednik Hajduka svake godine bi se igrala prijateljska utakmica u Lekeniku. Bez sudaca.

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: