Post image for PRVACI ŽPL !!!

PRVACI ŽPL !!!

7. lipnja 2014.

Seniori Lekenika domaćom pobjedom protiv Zrinskog rezultatom 12:0 (8:0) proslavili su i službeno naslov prva Županijske Premijer Lige u sezoni 2013/2014 te time osigurali igranje na jesen u međužupanijskoj ligi središte Zagreb. Od prvog pa do zadnjeg sučevog znaka nogometaši Lekenika odigrali su pobjednički, od srca i za momčad.

Pravilan pristup ključ uspjeha!

Iako bi se moglo sada složiti sa mnogima prije da je NK Lekenik osvojio naslov još ljetos, na prvoj prozivci no zna se kako prevrtljiv nogomet zna biti. Zato su nogometaši Leknika ostavili takve priče o favoritima, lako ćemo itd i prionuli poslu. U svaku utakmicu krenuli su sa jednakim žarom, zalaganjem i respektom prema protivniku. Nije bilo mjesta kalkulacijama i neslaganju. Bilo prije, za vrijeme ili poslije utakmice disali su kao momčad te rezultat je očigledno vidljiv. Neovisno što je momčad zasnovana na najboljim igračima lige ovakav niz moguć je samo uz prije navedene činjenice.

Lekenik ponovno željan novih naslova!

Nakon teške i vrlo emotivne sezone u 3.HNL seniori su doživili remont. Vrlo brzo nova momčad dala je novi zamah Lekeniku u vjeru za uspjehom. Na tribine se vratila želja za nogometom i pobjedama. Vratili su se Blue Warriorsi. Lekenik sa velikim željama i vjerom ulazi u jesen u novoj međužupanijskoj ligi.

IMG_2084.JPG

Lige se mjenjaju k’o po traci!

Posljednjih sedam godina Lekenik je igrao šest različitih liga u četri različita ranga. U 2009. godini proslavili naslov 2.ŽNL Sisačko-Moslavačke. Dvije godine igrali 1. ŽNL. Nakon rekordnog naslova 1. ŽNL osvojili su drugo mjesto kao novaci u četvrtom rangu odnosno 4.HNL Središte B te izborili igranje u  trećem rangu natjecanja. Nakon samo jedne godine u 3.HNL Središte seniori su se vratili rang ispod ali u rang sada županijskog karaktera. Četvrti rang će igrati i najesen samo što neće biti županijskog karaktera već međužupanijskog.

MŽNL Središte budućnost!

Jesen za Lekenik će biti zanimljiva, to je sigurno. U Lekenik se vraća međužupanijski nogomet. Sigurno je da ćemo igrati protiv Libertasa iz Novske, Udarnika iz Kurilovca, Mičevca,… Iako se točni sastav lige nezna jasno je da u ligu ispadaju svi iz 3.HNL koji nisu ispunili zahtjev za igranjem u novoj-staroj 3.HNL Zapad. 3.HNL Središte se vraća u povijest! Uz Lekenik kao prvaci ŽPL lige plasirali su se i ostali prvaci iz liga Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Karlovačke i Krapinsko-Zagorske županije. Kako rasplet i sastav lige još nije definiran moguće je igranje kvalifikacija za dopunu te lige. Nama zanimljiv bi bio dvoboj drugoplasirane momčadi iz neše ŽPL sa drugoplasiranom momčadi iz Karlovačke županije. Više informacija u tjednima koje slijede!

Županija osvojena uzduž i poprijeko!

U posljednje dvije sezone u županijskom natjecanju. Ove u ŽPL te prije tri godine u 1.ŽPL (Sezona 2010/2011) Lekenik je osvojio dva uvjerena naslova sa rekordnom statistikom koju će teško netko sustić u narednim godinama. Odigrali su 56 ligaških utakmica gdje su zabilježili 49 pobijeda, pet remija i tek dva poraza. Postignuto je 251 pogodak i primljeno samo 37. Podaci koji pokazuju kako je trenutno Lekeniku mjesto u rangu više. U obje sezone dva najbolja strijelca bila su iz Lekenika. 16 utakmica bez poraza te ukoliko ubacimo i 30 utakmica iz 1.ŽNL Lekenik je u županiji poražen tek nakon 46 utakmica. Gol razlika u te dvije sezone je nevjerojatnih + 214 u “samo” 56 utakmica. Rekordna pobijeda je u posljednjoj utakmici 1.ŽNL kada je Lekenik pobjedio 15:0. Gostujući rekord je bio ove sezone 0:10.

Slijedi velika fotogalerija i ponešto o utakmici, zato nas posjetite kasnije!
Sportski pozdrav!

IMG_1986.JPG

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: