Nakon dva kola Lekenik i Sloga-Maris predvode “karavanu”

9. rujna 2013.

Kompletirano je 2.kolo ŽPL u sezoni 2013/2014. Utakmice 1.kola nisu sve odigrane. Čeka se utakmica u Budaševu između BSK-a i Topuskog koja je prolongirana za deseti mjesec. Lekenik je započeo sezonu sa dvije domaće utakmice odnosno dvije uvjerljive pobjede. Sa istim brojem bodova je i Sloga-Maris iz Jazavice koja je imala dvije gostujuće utakmice. U subotu teško je stradao Metalac koji je ljetos bitno pomladio momčad. Inače utakmica se trebala odigrati u Novskoj gdje Sloga Maris igra domaće utakmice ali je došlo do zamjene domaćinstva. Lekeničan u redovima Sloge Maris Bernard Blažinić naćeo je domaće sredinom poluvremena. Sredinom nastavka Sloga Maris je povećala rezltata na 0:2, da bi u 90. minuti postavila konačni rezultat 0:3. Drugi lekeničan u redovima gostiju Ivan Dumbović igrao je do 80. minute.

Protagonist u “jurnjavi za prvim mjestom” Moslavina i nakon drugog kola još uvijek nije zabila pogodak, doduše nisu ga ni primili. U subotnjem srazu sa neustrašivom jedanaestorkm iz Topolovca koju predvodi igrač-trener Danijel Kireta iako su imali inicijativu tokom cijelog susreta nisu poentirali. Topolovčani se prije susreta sigurno nisu nadali ni bodu. U derbiju kola u Petrinji između domaće Mladosti i BSKa nije nedostajalo iznenađenja. Gosti su u drugom poluvremenu okrenuli vodstvo domaćih na 1:2. Za Mladost je zabio Aleksandar Kolić dok za BSK Damir Baglama u 68.minuti te u 74. Marko Milinković. Vrlo nervoznu utakmicu obilježilo je čak 11 žutih kartona od kojih je jedan bio drugi žuti odnosno crveni. Banovac iz Gline (za dva tjedna stiže u Lekenik u sklopu 4.kola) pobjedio je u gostima kod Frankopana u Galdovu. Sa dva pogotka u prvom poluvremenu Josip Jandrić (igrao je u Lekeniku 2007. godine) pitanje pobjednika je riješio. Domaći su zabili utješni pogodak u 83. minuti. Za nešto više nije ostalo dovoljno minuta. U redovima Banovca igrali su također i bivši “lekeničani” Alen Komić i Hrvoje Marjanović. Gosti iz Popovače nisu imali previše šanse protiv Lekenika te su izgubili 7:2. Opširnije o utakmici možete pogledati ovdje.

U nedjelju su odigrane dvije preostale utakmice 2.kola. Majurčani i nakon utakmice doma protiv Topuskog nemaju bodova na svom kontu. Gosti iz Topuskog trobod su uzeli u zadnjih 8. minuta kada su prvo Igor, a zatim i Ivica Krmpotić pogodili za slavlje Topuskog. Napomenimo i kako su gosti od 71. minute igrali sa igračem manje.  Sljedeći protivnik Lekenika igrao je u susjednoj Odri te je izvukao bod nakon što su domaći dvaput vodili. “Zrinski” Odra – “Sokol” Velika Ludina 2:2

Nakon dva kola lista strijelaca izgleda ovako:

5
Gajdek Tomislav (Lekenik)
3
Ivanić Alen (Zrinski)
2
Balen Josip (Lekenik)
Blažević Darko (ŠNK “Moslavac”)
Jandrić Josip (Banovac)
1
Abazi Admir (Sokol (L))
Alapić Ivica (Zrinski)
Baćan Damir (Mladost)
Baglama Damir (BSK)
Bečirević Sandro (Metalac)
Bencek Mario (Zrinski)
Blaženić Matej (Frankopan)
Blažinić Bernard (Sloga-Maris)
Brtan Boris (ŠNK “Moslavac”)
Crnković Dario (Lekenik)
Dragičević Marko (Mladost)
Faltis Zoran (Sokol (L))
Hadžić Denis (Sloga-Maris)
Horvat Ivan (Sloga-Maris)
Keser Josip (ŠNK “Moslavac”)
Kolić Aleksandar (Mladost)
Korečić Marko (Lekenik)
Kostrić Goran (Radnik)
Krmpotić Ivica (Topusko)
Krmpotić Igor (Topusko)
Kusuran Matija (Sokol (L))
Kutleša Tomislav (ŠNK “Moslavac”)
Martinaj Veton (Frankopan)
Milinković Marko (BSK)
Rivić Jurica (Sloga-Maris)
Toljan Pavao (Mladost)
Varačić Vedran (Frankopan)
Živčić Dejan (Lekenik)

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: