Fabijan Komljenović novi trener NK Lekenika

18. travnja 2013.

Nakon odlaska trenera Crnobrnje i njegovih pomoćnika, vodstvo kluba brzo je reagiralo i pronašlo novog trenera. Riječ je o Fabijanu Komljenoviću, hrvatskom reprezentativcu i nekadašnjem igraču Dinama, Genka, Schalkea i dr., te trenera Dinama, Zagreba, HR reprezentacije U-15 i NK Trešnjevke. Komljenović je već danas predstavljen momčadi seniora i s njima odradio lakši trening zbog jučer odigrane utakmice.

Kaže da mu je izazov bio doći u Lekenik – Nakon razgovora sa predsjednikom kluba Kličekom koji mi je iznio klupske ciljeve i stavove, odlučio sam prihvatiti poziv i doći u Lekenik. Riječ je o iznimno sređenom i ambicioznom klubu, a kako sam bio slobodan, nisam se puno dvoumio. Ovoje za mene novi izazov i dat ću sve od sebe da klub ne samo da opstane u III. HNL, nego i da napreduje u odnosu na sadašnje stanje. Igrači imaju kvalitetu i nadam se pozitivnim stvarima već od prve sljedeće utakmice i naravno, očekujem podršku i navijača za koje sam čuo da su sjajni – rekao je na svom prvom radnom danu u Lekeniku trener Komljenović.

U svojem bogatom igračkom dosjeu, ističe omladinsku školu Dinama u kojoj je prošao sve mlađe selekcije, a sa 18 godina potpisao i prvi profi ugovor s istim klubom. Igrao je i za mladu reprezentaciju Jugoslavije te u 21 utakmicu postigao 10 golova. bio je proglašen i za najboljeg igrača Europe do 21 godine. Za mladu reprezentaciju Hrvatske u 20 utakmica postigao je 12 golova, dok je za A selekciju postigao 1 pogodak. Nakon Dinama, igrao je za NK Rijeku (1989. – 1991.), NK Zagreb (1991 – 1994.), F.C. Schalke (1994 – 1995.), KRC Genk (1995 – 1997. – bio kapetan), KRC Harebeke (1997. – 1999.), Qdsia – Kuvait (2000. – igrao u arapskoj Champions ligi, a trener je bio Miljan Miljanić) te za korejski F.C. Pohang (2001.). Nakon nogometne karijere upisao je Nogometnu akademiju koju je i završio te ima PRO licencu. U sezoni 2006. – 2007. trenirao je juniore Dinama i s njima osvojio prvenstvo i Kup Hrvatske. Potom je bio pomoćnik Zvonimiru Soldi u seniorima Dinama kada su 2007. osvojio titulu prvaka i Kup. 2010. bio je trener U-15 reprezentacije Hrvatske uz selektora Brnčića, a 2012. je bio pomoćni trener NK Zagreba uz trenera Gordona Ciprića. Posljednjih sedam mjeseci vodio je NK Trešnjevku do prije dva tjedna. I sada je za kormilom Lekenika….

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

Blue Warriors travanj 20, 2013 u 02:53

Ajmooooooooo,po bodove,mi smo uz vas!!!

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: