Dugo Selo iščupalo bod u Lekeniku

18. travnja 2013.

NK Lekenik – NK Dugo Selo 1:1 (0:0)

Deset minuta dijelilo je seniore Lekenika do tri vrlo vrijedna boda protiv trećeplasiranog Dugog Sela, no tada je kapetan gostiju Mamuza glavom nakon ubačaja iz kornera postigao pogodak za 1:1. Lekenik je poveo u 64. min. golom I. Đurđeka.

Prvo poluvrijeme nije donijelo puno uzbuđenja, a niti pogodaka. Prvu pravu priliku imali su gosti u 16. min. Ubačenu loptu iza zadnje linije Lekenika prihvatio je napadač Guja i našao se sam na nekih 12 m oči u oči sa vratarom N. Đurđekom koji sjajno brani njegov udarac. Devet minuta kasnije i domaći su bili u prilici. K. Celčić lijepo je nabacio s desnog boka pred gol gostiju, lopta se odbila na noge Gusaka čiji udarac sa 12 m blokira obrana gostiju. U 33. min. gosti su bili u novoj prilici. Izveli su brzu kontru, no ponovo je vratar Đurđek bio odličan i obranio udarac Lukića sa 16 m, koji je imao i bolje rješenje jer mu je desno sam utrčao T. Vidović. Dvije min. kasnije, Pažin je pucao preko gola, a u 42. R. Vidović je pucao sa 6 m preko gola.

U nastavak su oba trenera krenula sa po jednom zamjenom. Kod Lekenika je ušao Grdenić umjesto Puškarića (a Kovačević je preselio na lijevi bok), a u 60. min. ušao je i Majstorović umjesto J. Celčića. Nogometaši Lekenika krenuli su puno odlučnije i agresivnije što je rezultiralo brojnim prilikama. U 52. min. odlično je Kovačević gađao iz slobodnjaka sa 30-tak m iskosa s lijeve strane, no lopta je odsjela na gredi. Minutu kasnije, Gusak je glavom gađao pored gola nakon ubačaja Đurđeka. U 64. min. domaća je publika slavila. Kovačević je ubacio iz slobodnjaka s lijevog boka na drugu vratnicu gola Dugog Sela gdje je najviše skočio Marić i loptu glavom proslijedio na kontra stranu gdje ju I. Đurđek glavom izbliza zakucava u mrežu gostiju. Trener gostiju Kovačević uveo je još dva igrača sa klupe, a u 79. min. obrana Lekenika je kapitulirala. Nakon ubačaja iz kornera, pred golom Lekenika najviše je skočio kapetan Mamuza i glavom postigao pogodak za konačnih 1:1.

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: