JUNIORI/ Lekenik – Topusko 4:2

17. rujna 2012.

LIGA JUNIORA – 2. KOLO / Lekenik – Topusko  4:2  (4:1)

U 2. kolu Lekenik je stigao do druge pobjede. Kod kuće su pobijedili Topusko rezultatom 4:2.

Lekenik je započeo u sastavu: Sekulić, Blagaj, Mikočević, Brodarić, Cerjan, Čihor, Selihar, Brlić, Petričević, Križanić i Tivadar. Odmah na početku utakmice, u 7. minuti hladan tuš. Mikočević se s loptom u posjedu poskliznuo u svom 16-ercu te mu protivnički igrač neometano uzima loptu i postiže pogodak za 0:1. Na svu sreću ovaj nesretno-nespretni gol nije utjecao na domaću ekipu koja je nastavila s dobro igrom i do kraja prvog poluvremena zabila 4 gola. 1:1 – Čihor lijepim udarcem s 25 metara paraboličnom loptom u suprotne rašlje. 2:1 – Križanić na ubacivanje Tivadara s desne strane, koji je dobio kvalitetnu dubinsku loptu od Čihora. 3:1 – Križanić lijepim udarcem s cca 16 metara u malu mrežicu vratarevog lijevog kuta. 4:1 – Križanić (opet) nakon dubinskog pasa Selihara. Prvo je poluvrijeme proteklo u potpunoj dominaciji domaće ekipe uz nekoliko lijepih akcija, dosta kombinatorike i igre od noge do noge, lijepih golova, kvalitetnih pasova s puno uloženog truda i požrtvovnosti. Uz odličnu igru početne postave treba istaknuti da je Leon Križanić u prva dva kola postigao 7 pogodaka što je zaista izuzetan učinak.

Drugo poluvrijeme je započelo na isti način kako je prvo završilo s jednom razlikom što je ekipa Topuskog ušla puno odlučnije i koncentriranije u nastavak utakmice. Nakon načinjenih izmjena – ulaze Franjković (54′), Ivančić, Vukelić, Ivić i Rak (svi 58′) domaća ekipa počinje igrati rastrgano i konfuzno s dosta soliranja i nepovezanosti u fazi napada te nediscipline i zbunjenosti u fazi obrane. Gosti su puno bolji protivnik u nastavku igre i stvaraju 3-4 10- postotne šanse i samo dobri vratar Sekulić i faktor sreće ne dopuštaju da se rezultat preokrene. Gosti postižu pogodak u 68′ i smanjuju na 4:2, ali ne uspijevaju napraviti rezultatski preokret, te je to konačni rezultat susreta.

Veliki je nesrazmjer u pokazanoj igri između prvog i drugog poluvremena, ali to u stvari ne čudi jer većina igrača koji su ušli u drugom poluvremenu nemaju niti jedan trening u tjednu koji je prethodio utakmici. Većina opravdano zbog povrijede ili zbog škole, ali opravdano ili ne ovo je još jedan dokaz da bez treninga nema nogometa!

 

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: