Seniori krenuli sa pripremama, 24 igrača na prozivci

17. srpnja 2012.

Pedesetak navijača i članova kluba pratilo je prvi trening seniora pod ravnanjem trenera Jurčeca

Nogometaši Lekenika pojavili su se jučer u klupskim prostorijama na prvom okupljanju u novoj sezoni u kojoj ih čeka povijesni nastup kluba u III. HNL. Novi trener Renato Jurčec obavio je prozivku uoči početka priprema, a potom i lakši trening kojem je prisustvovalo 50-tak pristalica kluba. Igrače je na početku pozdravio izvršni direktor kluba Boris Sigur i upoznao ih sa promjenama koje je momčad doživjela nakon završetka prošle sezone u IV. HNL. Potom je riječ preuzeo trener Jurčec i upoznao ih sa planom priprema u kojoj će biti 10 pripremnih utakmica. Prozivci su se odazvala 24 igrača (uz opravdan izostanak Domitrovića) među kojima su dvojica (Dino Zbačnik i Ivan Marić) na probi. Od novih igrača stigli su Igor Marić (Segesta), Ivan Đurđek, Nikola Đurđek, Igor Gusak (svi NK Vrbovec), Karlo Celčić, Josip Grdenić (Gorica). Klub su napustili Kutleša, Turkman, Sekulić, Gregurić, Kovačić, Oštrić i Matković, te Igor Hodonj koji nakon teške ozljede u prometnoj nesreći ove godine sigurno neće igrati.

Nakon trenera, igračima se obratio i predsjednik kluba Ivica Kliček koji je istaknuo klupska očekivanja i planove – Cilj u ovoj sezoni je ostvariti plasman do 6. mjesta i biti stabilan ligaš. Taj cilj je dovoljno ambiciozan i dohvatljiv i temelji se na analizi snage konkurencije i naše ekipe. Osim kvantitativnog cilja (plasman) pred trenera i momčad su postavljeni i drugi ciljevi: ozbiljnost i disciplina, poštivanje hijerarhije, korektan odnos prema svima u klubu, dobra atmosfera u momčadi, unapređenje kvalitete igre momčadi te napredak mladih igrača. Konačno nemamo imperativ plasmana u viši rang, ali zbog toga postavljamo naše ciljeve u širu osnovu i dovoljno ambiciozno – rekao je predsjednik Kliček. Igrači su odradili lakše zagrijavanje i zaigrali međusobno trening utakmicu, a već danas počinju s ozbiljnim pripremama.

Trener Renato Jurčec, nekada prvoligaški golgeter Dinama, Zagreba i Hajduka, nakon okupljanja iznio je prve dojmove – Prvi dojmovi mi govore da sam došao u sređen klub gdje je sve na jednom visokom nivou, rekao bih čak i iznenađujuće, mada sam to uvidio kroz razgovore sa predsjednikom Kličekom i direktorom Sigurom prilikom dogovora. Ovo danas je samo potvrda toga. Dobro je da klub ima ambiciju, da se ponaša odgovorno i profesionalno.  Kvaliteta igrača je vrlo dobra, a postoji mogućnost angažmana jednog iskusnog stopera i jednog mladog lijevog bočnog igrača. Drago mi je da klub ima navijače, da se interesiraju za događanja u klubu što dokazuje i njihovo okupljanje na današnjoj prozivci  – zaključio je trener Jurčec.

Fotogalerija

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

BlueWarriors srpanj 17, 2012 u 13:49

Posebna zahvala svim igracima koji su napustili klub,posebno Kutlesi,Turkmanu i Kovacicu,koji su zajedno sa svima nama,uz velik rad i zalaganje doveli Lekenik u IV. HNL,a sada i u III.HNL! Momci,puno srece u daljnjoj karijeri,hvala vam! BW

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: