Zlato s Eura je u našim rukama!

9. srpnja 2012.

ZAGREB – Hrvatski malonogometni tim osoba sa dijabetesom osvojio je zlato na DIAEURO 2012 – Europskom prvenstvu u nogometu osoba sa šećernom bolešću održanom u ukrajinskom Kijevu kao nastavak na nedavno održano nogometno Europsko prvenstvo. Zlatni nogometaši sletjeli su iz Ukrajine danas (ponedjeljak) kasno poslije podne, a dočekali su ih rodbina i prijatelji. Veliki pehar u rukama kapetana, zlatne medalje u ustima zlatnih nogometaša razdragao je sve prisutne.

– S obzirom na prirodu liječenja dijabetesa (bolja kontrola glikemije uz tablete/inzulin i obavezno bavljenje fizičkom aktivnošću), a nadasve radi skretanja pažnje cjelokupne europske i svjetske javnosti na problem dijabetesa, Ukrajinski dijabetički savez odlučio je organizirati DIAEURO 2012 – Europsko prvenstvo u nogometu osoba s dijabetesom i to u terminu od 3. do 8. srpnja u Kievu. – rekao je na Plesu izbornik repke Tomislav Ciković. Hrvatski tim činilo je 7 igrača: Mario Majstorović, Marko Marković, Joško Čulo, Vatroslav Čović, Mario Žitnik, Ivica Štefičar i Matija Ažić, trener Bruno Baglama, liječnik Mladen Grgurević, te izbornik repke Tomislav Ciković i tajnica HSDU-a Nataša Ćuk Roland. Okupili su se prije dva mjeseca i odradili nekoliko treninga i otišli na prvenstvo. Od igrača u timu, Marković je inače igrač NK Gorice (II. HNL) aMajstorović NK Lekenika (III. HNL). Ostali su rekreativci. Prvenstvo je održano u kampus kineziloškog fakulteta u Kijevu, a uz hrvatski tim, nastupili su još Italija, Kazahstan, Uzbekistan, Slovačka, Poljska, Ukrajina i Bjelorusija.

– U skupini smo pobijedili Italiju 4:1, sa Slovačkom igrali 1:1, te pobijedili Poljsku 8:1. Bili smo drugi u skupini zbog lošije gol razlike od Slovačke. U polufinalu smo igrali protiv Ukrajine i pobijedili s 3:1. U finalu smo se ponovo sastali sa Slovačkom. Ovaj puta je bilo 2:2, pa smo na „penale“ pobijedili 4:3 i osvojili zlato. Golman Matija Ažić proglašenje za golmana prvenstva – rekao je izbornik Ciković i najavio nove akcije ovog tima te mogućnost organiziranja sličnih natjecanja i u Hrvatskoj.

Fotogalerija

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

BFF srpanj 10, 2012 u 17:19

E ljudi moji stegnulo me u grlu dok sam gledal fotogaleriju Znam Marija i znam sa kakvim se problemima nosi on i njegove obitelj barem po onom kaj priča Zdenko Svaka zdrava osoba koja se bavi bilo kojom vrstom aktivnog sporta pa tako i nogometom dobro zna koliko je truda potrebno uložiti u pripreme da bi se dovelo na kakav takav nivo koji donosi rezultate A ako ste još k tome dijabetičar ovaj uspjeh ima barem dvostruku vrijednoat Ma kaj dvostruku Malo sam rekel Ti dečki su mi sad popravili ljeto nakon našeg Veeeeeeeeeeeeeelikog nastupa na Euru Zato Mario još jednom velike čestitke Tebi i naravno cijeloj repki i ostalima u pratnji Da ne zaboravim OBAVEZNO ponesi medalju na prozivku A ako te neki malo jači lik zagrli prilikom čestitanja nou sikiriki To sam samo ja

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: