Ususret nastavku sezone

3. ožujka 2012.

Danas (3.3.2012) započinje nastavak 4.HNL Središte B. Nakon što je 16. kolo odgođeno zbog padalina započinje se sa 17. kolom. Odgođeno 16. kolo odigrati će se u srijedu  21.3. Osim te srijede igrat će se još jednu srijedu u 25. kolu. Na rasporedu danas (subota) su dvije utakmice dok se ostale igraju u nedjelju. Dakako nama najzanimljivija bit će ona doma protiv Save iz Strmca Samoborskog. U prvoj utakmici Lekenik je odigrao mizernih 1:1 unatoč boljoj igri. Prisjetimo se da je Baglama postigao pogodak iz prekida u samom finišu utakmice, a i Sava je pogodila iz prekida samo u prvom poluvremenu. U 17. kolu zanimljivo će biti u Petrinji gdje Mladost dočekuje Udarnik iz Kurilovca. Još više zanimljivije bit će u Bistri gdje jesenskom prvaku dolazi Moslavina iz Kutine. U 4.HNL – Središte B više nećemo gledati prema Sportskim novostima najboljeg igrača lige Gabrijela Zovku ali zato su neke klubove pojačala  prvoligaška ili drugoligaška imena poput Špišića (Karlovac) koji igra za Lekenik, zatim Cerovečkog (Varaždin) koji se vratio u Moslavinu ili Čordaša (Hrvatski Dragovoljac) koji će proljetos igrati u Samoboru. Možda liga nije najjača i najzanimljivija ali zasigurno je najizjednačenija. Borba za bilo koju poziciju na tablici boriti će se do zadnjeg sučevog zvižduka u 30. kolu.

Ivica Vidović u odnosu na jesen ima sedmoricu novih igrača koje smo već predstavili. Klub su napustili šestorica. Unatoč velikim promjenama u momčadi kostur momčadi ostao je isti. Najviše promjena doživjela je vezna linija te glavni strateg odlučio se i na bitno drugačiju formaciju i taktiku. Bit će gusto i u borbi za 4 pozicije koju popunjavaju mlađi od 21. Pa tako za te četiri pozicije borit će se deset talentiranih mladiča željnih igre i dokazivanja.

Kako se sljedeće sezone ukida sadašnja 4.HNL klub je izabrao 3.HNL u odnosu na I.ŽNL SM. Koliko momčadi sigurno ide u novoosnovanu 3.HNL Središte sljedeće sezone neće se znati do kraja sezone jer broj koliko klubova ulazi u rang ovisi ponajprije o razvoju situacije u 2.HNL, a zatim u 3.HNL Zapad. Jedno je sigurno da prvoplasirana i drugoplasirana momčad imaju “vizu” za viši rang. Podsjetimo se kako je UO NK Lekenik odredio kako je seniorima cilj prvo mjesto ove sezone i sve ostalo bit će neuspjeh iako se osvoji mjesto koje donosi viši rang natjecanja.

Lekenik – Strmec -> Nedjelja u 15:00 sati -> Igralište NK Lekenika -> Dođite i podržite seniore u prvoj službenoj ovogodišnjoj utakmici.

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: