PREDSTAVLJAMO/ Novi igrači NK Lekenika

26. siječnja 2012.

Pojačanja seniorske momčadi: Matija Bača, Marko Oštrić, Stipe Čondrić. Bernard Blažinić

Seniorska momčad NK Lekenika u zimskoj pauzi doživjela je promjene u igračkom kadru. Nakon analize jesenskog dijela natjecanja, angažirani su igrači Matija Bača (Segesta), Marko Oštrić (Savski Marof), Stipe Čondrić (Dubrava) i Bernard Blažinić (BSK). Predstavljamo ih sve zajedno.

Matija Bača  (rođen 08. 07. 1988.) u Lekenik je stigao iz sisačke Segeste u kojoj je napravio svoje prve nogometne korake i prošao cijelu Školu nogometa do seniora. Po vokaciji je lijevi vezni igrač. Od uspjeha ističe plasman sa Segestom iz III. u II. HNL u vrijeme trenera Bogdana. Više je faktora utjecalo na moj dolazak iz Segeste u Lekenik, a prije svega ambicije kluba i općenito klupska organiziranost i želim ispuniti klupske ciljeve – rekao je Bača.

Marko Oštrić (rođen 25. 02. 1985.) dolazi iz NK Savskog Marofa kao pojačanje u prednoj veznoj liniji. Rodom je iz Zadra i u tamošnjem je istoimenom hrvatskom prvoligašu započeo svoj nogometni put s kojim je igrao i I. HNL, a kasnije je igrao za Međimurje (I HNL), Segestu (u II. i III. HNL), Lučko (II. HNL), zaigrao je i u Austrije, a posljednji klub bio mu je  Savski Marof. Kaže da je igrajući u IV. HNL prepoznao obiljnost projekta u kojem je Lekenik i nakon poziva nije se puno dvoumio, pojačao je lekeničke plave. Ovdje ga zanima jedino prvo mjesto za što misli da imaju realne šanse s obzirom na igrački kadar i rezultat iz jesenskog dijela.

Stipe Čondrić (rođen 30. 07. 1984.) u Lekenik je došao iz zagrebačke NK Dubrave, člana III. HNL Zapad i pojačanje je u napadačkoj liniji. U svom nogometnom životopisu bilježi igranje omladinskim pogonima NK Zagreban a potom za Slaven Belupo, Hrvatski Dragovoljac, austrijskom drugoligašu LASK Linz, u drugoligašu Koprivnici, trećeligašima Segesti, ZET-u i Dubravi, a još je igrao i za Tondah te Stubicu. – U Lekenik sam došao nakon razgovora sa predsjednikom kluba gospodinom Kličekom iz kojeg sam se uvjerio da se radi o ozbiljnom klubu sa realnim i ambicioznim ciljevima i unatoč prelasku iz višeg ranga u niži, ne žalim zbog toga i želim samo da ispunimo zacrtane ciljeve. Uprava i stručni stožer kluba su na visokom nivou, zanima me samo prvo mjesto – rekao je na početku priprema Čondrić. Bio je prvak IV HNL (Dubrava), III. HNL (ZET), a posebno se ističe njegovo osobno postignuće kada je Tondahu u IV. HNL zabio u jednoj utakmici 8 pogodaka po čemu je rekorder te lige!

Bernard Blažinić (26. 01. 1992.) najmlađe je ovozimsko pojačanje, a njegovo dolazak posebno raduje jer se radi o lekeničkom djetetu koje je prve utakmice zaigralo u Lekeniku, a potom je nogometnu naobrazbu nastavio u sisačkoj Segesti u kojoj je bio do prošlog ljeta kada je prešao u BSK iz Budaševa za koji je igrao jesenas i protiv Lekenika. Vezni je igrač. Htio sam se već prije vratiti u Lekenik i drago mi je da sam opet tu. Puno se toga promijenilo a bolje od kada sam igrao tu u mlađim kategorijama.

Tijekom prve polusezone, u klub je stigao i Damir Baglama, a kako smo vam ostali dužni crtice njegova nogometnog životopisa, donosimo ga sada:

Damir Baglama (16.04. 1981.) počeo je igrati pionirima BSK-a, a potom je prošao kompletnu školu nogometa sisačke Segeste u kojoj je nastavio igrati i u seniorskoj kategoriji sve do transfera u Lekenik tijekom prošle jeseni. – Klub je vrhunski, ljudi koji ga vode su super, navijači nas vjerno prate, a momčad je vrlo kvalitetna. Očekujem prvo mjesto s obzirom na kvalitetu momčadi i struke – poručio je lijevi bočni Baglama.

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

fgdfg siječanj 26, 2012 u 16:14

Svih pet su bivši igrači Segeste. Zanjimljivo

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: