Post image for Banovcu presudio kazneni udarac

Banovcu presudio kazneni udarac

16. listopada 2011.

Seniori Lekenika minimalno su pobjedili Banovac iz Gline. Jedini pogodak na utakmici zabio je Mesić iz kaznenog udarca kojeg je izborio Kutleša.

Teška ali slatka pobjeda Lekenika za nova tri boda. Utakmica će se zaboraviti, a bodovi neće. Prvo poluvrijeme podjednako. Lekeničani teže igri prema naprijed ali gosti u obrani čvrsti. U 35. minuti digla se domaća publika zbog poništenog pogotka Kutleše ali u pregledu snimke sudac je pravilno postupio. Baglama ponvno ubacuje u 40. minuti. Hodonj najbolje skače ali lopta prolazi preko vratiju. Time se uključuje Turkamnu i Komšiću koji su također zamalo promašili vrata. Gostima je pripala najbolja prilika prvog dijela. Gostujući napadač imao je jedan-na-jedan sa Kovačićom koji je majstorski obranio..

Nastavak nam je donio istu igru ali u kojoj je Lekenik napravio puno više prilika ali koncentracija u napadu bila je na niskom nivou . U 55. minuti najbolja prilika za Lekenik kada Krpan ubacuje u peterac, gosti loše reagiraju te Turkman puca. Vratar Banovca obranom spašava svoju momčad od negativnog rezultata. U 58. minuti ponovno domaćini ne iskorištavaju mat poziciju. Baglama je ubacio ali Hodonj slabo reagira glavom te lopta ponovno odlazi preko vratiju. U 60. minuti Majstorović je probao iznenaditi vratara Klasana  ali i ovaj put lopta je završila preko vratiju. U 63. minuti klučni moment na utakmici kada gostujući branić “ruši” Kutlešu u šesnaestercu te za suca nije bilo dvojbe nego pokazati na bijelu točku. Siguran sa “kreča” bio je Robert Mesić. Prvi pogodak Mesića ove sezone. Nakon pogotka Banovac se u potpunosti otvorio te je započela grčevita bitka za svaki metar igrališta. Gosti su bili najopasniji nakon dva daleka udarca ali oba su prošli pored vratiju Kovačića. Ulascima Rajića i Domitrović umjesto Krpana i Turkmana Lekenik se dodatno utvrdio u obrani tako da se utakmica privede kraju u mirnom tonu. Publiku u tom razdoblju najviše je zagrijao Majstorović koji je nanizao četri igrača te izborio korner. U 92. Mesić je imao priliku i drugi put savladati golmana Banovca ali sreča nije bila na njegovoj strani. Duga lopta Hodonja iz domaćeg šesnaesterca na Kutlešu koji iz mrtvog kuta ubacuje Mesiću koji pogađa stativu.

Zapisnik i izvještaj sa utakmice.

Sljedeću utakmicu Lekenik igra u gostima u Bedenici. Utakmica se igra u nedjelju u 15:30 sati.

Kontakt gostujućeg branića i Tomislava Kutleše

 

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: