PREDSTAVLJAMO/ Igor Hodonj – iskusno pojačanje u obrani Lekenika

15. kolovoza 2011.

Već prve pripremne utakmice za nastup NK Lekenika u IV. HNL pokazale su kako će Igor Hodonj biti sjajno pojačanje u obrani Lekenika. Taj stasiti 33-godišnji Slavonac, u svom nogometnom životopisu ima veliko prvoligaško i drugoligaško iskustvo, čak i međunarodno i sigurno je da je obrana Lekenika dobila još na iskustvu i sigurnosti.

Igor Hodonj

– Prve nogometne korake napravio sam u u pionirima NK Osijeka s kojim sam potpisao i svoj prvi profesionalni ugovor sa 16 godina.

Tada sam još bio junior i trenirao sa seniorima, članovima I. HNL. Ubrzo sam poslan u NK Grafičar na kaljenje kroz III. HNL, pa sam vraćen natrag u Osijek. Bio sam mlad i željan igranja pa sam zbog male minutaže raskinuo ugovor i otišao u osječki NK Metalac koji je igrao u II. HNL, a potom sam opet stigao u Osijek i s 20 godina igrao u I. HNL oko 2,5 godine – prisjeća se Hodonj.

Iz Osijeka je otišao u  Cibaliju gdje se zadržao 6 mjeseci, pa ponovo u Metalac. Nogometni put odveo ga je zatim na Kantridu gdje je uriječkom prvoligašu igrao  6 mjeseci s trenerima Lokicom i Katalinićem. Marsonija ( 6 mjeseci) je bila njegova sljedeća stanica u I. HNL, ali su na kraju sezone ispali u II. HNL. Vratio se natrag u NK Osijek, pa bio kratko u Puli, sve to sa  24  – 25 godina, a potom je uslijedio prvi međunarodni transfer.

– Proveo sam nekih 4 mjeseca u CFR  Cluj – rumunjskom prvoligašu, bili smo i na pripremama na Cipru, pa sam se vratio u Osijek. Igrao sam još za Belišće, pa sisačku Segestu u II. HNL s trenerom Srećkom Bogdanom, a zatim sam  otišao u II. kinesku ligu na  godinu dana. Angažirao me ambiciozni kineski drugoligaš Ahjiufang s ciljem povratka u prvu ligu. Proveo sam tu cijelu sezonu i odigrao  24 utakmice od 28. Vratio sam se ponovo Segestu, u staro jato gdje je bila dobra ekipa s ambicijama, potom sam igrao u Novalji, Gorici, Radniku iz  Sesveta 6 mjeseci i eto me u Lekeniku – kaže Igor Hodonj.

U Lekenik je stigao na poziv trenera Vidovića s kojim je surađivao u Segesti, a prepoznao je ozbiljnost projekta novog četveroligaša – Jednom prilikom bio sam s trenerom Vidovićem na humanitarnom  turniru i pitao me bili došao u Lekenik koji ima dobar i ozbiljan projekt. Nakon razgovora sa predsjednikom Kličekom vidio sam koliko je taj projekt ozbiljan i odlučio doći. Prvi dojmovi su jako dobri, lijepo je ovdje, fenomenalno, rekao bih i više nego što sam očekivao. Vidi se  napredak  iz nivoa I. županijske lige, poboljšava se infrastruktura i uvjeti za rad. Ekipa je jako dobra, ima poznatih i iskusnih igrača i moja je procjena da ćemo biti među prva 4 mjesta na tablici. Iz prvih pripremnih utakmica vidi se napredak kroz ozbiljne pripreme, tu je spoj mladih  i iskusnih igrača i sigurno je da može ići samo na bolje – zaključio je svoje mišljenje Igor Hodonj, novi stup lekeničke obrane.

Igor Hodonj

Igor Hodonj (prvi s lijeva) na treningu

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: