Post image for Počele pripreme seniora za povijesni nastup u IV. HNL + plan priprema

Počele pripreme seniora za povijesni nastup u IV. HNL + plan priprema

18. srpnja 2011.

Početak priprema NK Lekenika

Novi trener  NK Lekenik Ivica Vidović  obavio je prozivku seniora i započeo pripreme za novu natjecateljsku sezonu u kojoj će Lekenik nastupiti prvi puta u IV. HNL podskupina B. Iskusnom i uspješnom treneru Vidoviću koji iza sebe ima prvoligaško i drugoligaško iskustvo,  na prvom treningu pojavilo se 22 igrača od 28 koliko će biti u kadru za novu sezonu. Od prošle sezone, najuspiješnije u klupskoj povijesti, ostali su svi igrači osim Nevena Novosela, a angažirana su i zvučna pojačanja. Napadači Robert Mesić (Dugo Selo) Tomislav Sitar, nekadašnji U-21 hrvatski reprezentativac ( UFC Schonegg – Austrija), Igor Hodonj, stoper  Radnika iz Sesveta i Hrvoje Marjanović, veznjak petrinjske Mladosti.

Igračima su se obratili predsjednik Kliček, direktor B. Sigur i trener Vidović

Na početku priprema koje su popratili svi članovi UO-a i NO-a, te brojni prijatelji kluba, igračima su se obratili direktor kluba Boris Sigur i predsjednik Ivan Kliček. Na kraju je trener Vidović prezentirao plan priprema u kojima će odraditi 25 treninga i 9 pripremnih  utakmica.

Predsjednik Kliček igračima je poručio –  Želimo u novoj sezoni ostvariti plasman u gornjem dijelu tablice. Ukoliko se ostvari plasman do 5. mjesta i eventualni ulazak u 3. HNL, potrudit ćemo se  da osiguramo  potrebne uvjete za taj rang natjecanja. Postoje naznake da će nagodinu doći do reorganizacije i vjerojatnog ukidanja IV. HNL. Tada bi se formirala Međužupanijska liga Sisak – Karlovac koja nama baš i nije dovoljno atraktivno. S obzirom na pojačanja i trenera koji su dovedeni te zadržavanje većine igrača, držim da su ovakvi ciljevi realni. Uz to, u zadnje dvije godine napravljeno je znatno više od originalnog plana i u tom pogledu NK Lekenik je izuzetak na razini Županije, a vjerojatno na amaterskoj razini i RH. U zadnjih mjesec dana postavljeno je automatsko navodnjavanje i drenaža na pomoćnom igralištu. Za sezonu 2011/12 planiraju se dovršiti slijedeći projekti: Niska ograda uz tribinu i sjedalice za rezervne igrače; sjedalice na novoj tribini; pomoćno igralište u punim dimenzijama, sa drenažom i navodnjavanjem, te eventualno punom rasvjetom. Ciljevi koje smo si postavili su vrlo ambiciozni na svim razinama, ali i dohvatljivi. Neće ih biti jednostavno ostvariti i vjerujem da ne bi ni bili ovdje kada ne bi vjerovali u njih. Svi trebamo biti u funkciji cilja i potruditi se da nam ovo bude i zadovoljstvo, a ne puko odrađivanje posla – velika je odgovornost na treneru i svim članovima tima. Želim vam dobar rad na pripremama, bez ozljeda i pregršt bodova u prvenstvu – poručio je predsjednik Kliček.

Trener Vidović nakon prezentacije plana priprema istaknuo je igračima da od njih traži ozbiljnost i disciplinu

Trener Ivica Vidović

u pripremama u kojima će akcenat biti na fizičkoj i taktičkoj pripremi.  Impresionirala ga je sama prozivka

– Bio sam trener u I., II. i III. ligi, a  ali niti jedan početak priprema me nije impresionirao kao ovaj ovdje u Lekeniku. Na početku priprema okupio se cijeli Upravni i Nadzorni odbor, stručni stožer i deseci klupskih pristalica. Veliko mnošto pratilo je i prvi trening. Stvarno sam impresioniran – rekao je trener Vidović nakon prvog treninga.

Na prvom okupljanju predstavljen je cijeli stručni stožer seniora. Pomoćnik Vidoviću će biti Mario Bušić, trener mlađih pionira, trener vratara iskusni Damir Stefanović, a fizioterapeut Slaven Nedug s dugogodišnjim stažom u Segesti.

Nakon obraćanja vodećih ljudi kluba i trenera igračima, svi su se preselili na pomoćno igralište gdje je odrađen prvi trening.

RASPORED PRVENSTVA 4.HNL 2011-2012

RASPORED PRIPREMNIH UTAKMICA 2011-2012

RASPORED TRENINGA

Trener Vidović, fizioterapeut Nedug, pomoćni trener Bušić

Mlade snage Lekenika

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: