Juniori: Promašaji obilježili posljednja dva susreta

10. svibnja 2011.

08.05.2011

NK Lekenik-NK  Zrinski Odra   1:1

Prvenstvena utakmica protiv vrlo disciplinirane ekipe NK Zrinski odigrali smo kao domaćin na igralištu NK Kupa u Letovaniću koji je vio vrlo težak za igru(tvrd i neravan). No i na takvom tereni mi smo uspjeli što u prvom, što u drugom pouvremenu stvoriti po nekolko stopostotnih prilika koje je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali nažalost mi smo to uspjeli. Poveli smo golom Zeca koji je iskoristio nesmotrenost protivničkih igrača. Kako smo lagano postigli gol tako smo ga lagano i primili, naime bio je slobodan udarac za goste sa nekih 30-ak metara na koji je naš golman Sever vrlo loše reagirao što je rezultiralo izjednačenjem što je i ostao konačan rezultat ove utakmice.

Zaključak koji se nameće nakon ovih nekoliko posljednih utakmica(Metalac, Mahovo, Banovac, Zrinski) je da vrlo teško postižemo golove i iz najizglednijih prigoda pa ću stoga predložiti UO našeg kluba da sljedećeg  1. Travnja posegnemo za pojačanjem u liku rasnog golgetera( Jelavić, Eduardo, Kramarić…).

 

01.05.2011.

NK Banovac- NK Lekenik   3:1

Na praznik rada u prvenstvenoj utakmici protiv dobre ekipe iz Gline ponašali smo se kao da je vrijeme darivanja tj. Domaćinu smo poklanjali puno toga da domaćin nije imao puno izbora, nego nas uvjerljivo pobijedili iako ostaje ipak određena žal za promašenim prilikama (Zec, Matković, Majstorović, Ćosić). Mi smo uglavnom kontorlirali i loptu i igru osim kod već spomenutih kardinalnih grešaka. Prvi gol smo dobili iz kornera jer je domaći igrač ostao sam na 5-6 m od našeg gola i nije imaokuda nego loptu smjestiti u gol. Drugi gol smo primili nakon kratke lopte Ćosića prema Vidaku, protivnički igrač presjeca loptu, zaobilazi statičnog Vidaka i lagano poentira.

Polovicom drugog poluvremena uspjevamo smanjiti udarcem Matkovića sa 20-ak metara i kad smo očekivalo rezultatsko izjednačenje dobili smo jedan naivan gol. Protivnički igrač je na aut-liniji gradio loptu i kad su seoko njega skupili tri naša igrača on je između njih gurnuo loptu natrčalom suigraču koji je praktički od centra sam došao pred Severa i postigao odlučujući zgoditak.

Šteta što smo prekinuli jedan pozitivan niz(bez igubljene utakmice i bez primljenog  gola), ali to je valjda zakon velikih brojeva kojeg smo, nažalost, ipak mi samo izazvali.

Za Lekenik igrali su: 1.Sever , 2.Vidnić(Kobi), 3.Težački(Balinčić), 4. S. Dorotić, 5. Vidak, 6. Kocmanić(Ivić), 7.Zec(I.Pretričević) , 8.Matković, 9. Majstorović, 10.Cavrić, 11.Ćosić

 

Trener: Nino Matković

 

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: