Nastavljanje akcije “Navijajmo kulturno”

26. studenoga 2010.

U SOS Dječjem selu Lekenik nastavljena je akcija „Navijajmo kulturno“. Glavni cilj akcije je  na sve stadione i sportska borilišta vratiti pravo, kulturno i sportsko navijanje. Akciji su se uz začetnike, među kojima je i ŠNK Lekenik, SOS Dječje selo Lekenik pridružili  i predstavnici Hrvatskog vaterpolskog saveza. Perica Bukić – dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Renato Živković – glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Ratko Rudić – izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije.

Perica Bukić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza potpisuje peticiju "Navijajmo kulturno"

Renato Živković te glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza potpisuje peticiju "Navijajmo kulturno"

Ratko Rudić, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije potpisuje peticiju "Navijajmo kulturno"

Kulturni navijači SOS Dječjeg sela Lekenik

Kulturna navijačica SOS Dječjeg sela Lekenik

Hrvatski sportaši, na svim poljima, priznati su u svijetu sporta. Glas o vrhunskim rezultatima hrvatskih sportaša dopro je i do najudaljenijih kutaka svijeta te tako i onima koji ih poštuju i navijaju za njih dodatno ojačao osjećaj ponosa i poštovanja. Cilj akcije „Navijajmo kulturno“ jest potaknuti fer navijanje na sportskim natjecanjima kako bi i, igrači iz sjene –navijači, isti osjećaj ponosa pružili i onima koji to najviše zaslužuju- samim sportašima, ali i svim građanima Lijepe naše.

Ovom akcijom pokrenuta je inicijativa najmlađih navijača diljem Hrvatske, ali i svih istinskih ljubitelja sporta, viteške borbe i fair –playa, za kulturno navijanje!

Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik objasnio je da je vrlo važno za djeci usaditi osjećaj poštovanja prema sportu i navijanju uopće te istaknuo: „ Ljubav prema sportu jedna je od temeljnih osobina koje njegujemo kod naše djece što potvrđuju i brojne aktivnosti koje unutar SOS Dječjih sela i SOS Zajednica mladih provodimo od samog početka djelovanja. Upravo zato želimo sportu, ali i navijanju koji ga neizbježno prati pridodati jednu kulturnu, sportsku notu koju želimo širiti i dalje.“

Prijatelji ove akcije su i brojne udruge s područja Lekenika; udruga za rad s djecom – Planet patuljaka Sisak, NK Lekenik i Zajednica športskih udruga i klubova općine Lekenik.

Napomenimo da je peticiju potpisao i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. Detaljnije.

Izvor: SOS Dječje selo hrvatska

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: