Ml. pioniri : Zrinski – Lekenik 1:1

12. rujna 2010.

Mlađi pioniri, kao naš novoosnovani pogon otvorili su prvenstvo remijem u gostima kod vršnjaka iz Odre. Teren je bio odličan za igru a protivnik“ po mjeri“ . S obzirom na prikazanu igru i šanse, konačnim rezultatom 1:1 svakako su zadovoljniji domaći klinci kao i njihov trener . Zbog loše realizacije svojih šansi za gol, gosti su uzeli samo bod a druga dva otišla su preko gola domaćina u 18. minuti zajedno sa loptom koju je iz penala sa 11m „lansirao“ Mikulin. Ipak, mora se reći da su naši dečki igrali dobro te bez obzira na lošu realizaciju šansi, pomaka na bolje u igri ima i to je ono što raduje.

Od samog početka utakmice mladi nogometaši Lekenika pritisnuli su svoje vršnjake na njihovu polovicu igrališta. Redao se napad za napadom te je tako na brzinu došlo i do prvih šansi. Nakon 5. kornera i gužve, najprisebniji je bio Mateo Pezer koji glavom sa oko 3-4m pogađa mrežu domaćina.  Nakon vodećeg gola nastavljaju se napadi naših klinaca ali domaći imaju odličnog vratara koji „skida“ 2-3 udarca sa 14 – 15m. U tom početnom razdoblju igre naročito su bili opasni Mikulin i Luka Križanić koji su predstavljali stalnu opasnost za protivničku obranu. U jednom od takvih napada, u šesnaesterac je sa lijeve strane ušao Luka Križanić kojeg domaći igrač ruši. Penal je izveo Ivan Mikulin pucavši iznad gola domaćeg vratara. U jednom od rijetkih napada domaćih, previše se komotno ponjela obrana lekeničana koja je dopustila neometan šut izvana sa oko 16m. Šut je bio jak i precizan tako da naš vratar Gorupec nije mogao učiniti ništa. Rezultat poluvremena bio je 1:1. U drugom poluvremenu opet bolji Lekeničani koji su nažalost nastavili sa lošom realizacijom šansi. Pet minuta prije kraja utakmice Luka Križanić ulazi u kazneni prostor protivnika, vara jednog igrača, puca po zemlji pored istrčalog vratara ali lopta staje u blatu na samoj crti gola. Svi promašaji gostiju mogli su biti kažnjeni u posljednjoj minuti utakmice. Nakon gužve na lijevoj strani, domaći igrač izbija sam pred našeg vratara ali je na sreću okljevao sa udarcem te je izgubio loptu. Na kraju reklo bi se „mršavih“ 1:1, ali moglo se na samom kraju i izgubiti.

Trener : Boris Blažinić

Za Lekenik su igrali :  1. Gorupec Matija (Jantak Ivan) , 2. Keserović Emilijan (Topić Ivan), 3. Butković Nikola, 4. Matijević Mato, 5. Bušić Karlo,  6. Keserović Filip (Petrović Mario),  7. Pezer Mateo , 8. Vukovojac Nikola Alexandar, 9. Mikulin Ivan,  10. Stojević Tin,  11. Križanić Luka

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: