Nevrijeme u Lekeniku: Nije pošteđeno ni igraište

6. kolovoza 2010.

5. kolovoza 2010 u 17 sati Lekenik je pogodilo nevrijeme popraćeno tučom kakvog se ne sjećaju ni najstariji. Iako je trajalo tek desetak minuta i to je bilo previše. Crjepovi su letjeli kao lišće, desetke godina stare orahe i borove čupalo je bez ikakvih problema. Kao kad baka čupa mrkvu u vrtu. Usjevi su prvo uništeni tučom, a onda i velikim količinama vode koja se skupljala na površini. Još dugo će se taj dan prepričavati. Sigurno najveća šteta je na osnovnoj školi Mladost Lekenik gdje je odnjelo krov na dvorani. Novi krov na školi postavljen je tek prije nekoliko godina.

“Kiša nas je uhvatila u Pešćenici, stisnuo sam gas da pobjegnem. Ipak mi nije bilo spasa, baš ne poznam Lekenik ali znam da prva ulica sa lijeva je škola pa sam odlučio da je tamo najbolje da se sklonim. Sekunde su trajale kao minute. Čuo sam lim, a zatim i ugledao kako leti, ne jedan deseci, deseci. Polako sam počeo shvaćati da će ovo biti puno jače od običnog nevremena.”

Nakon tih užasnih desetak minuta vrijeme se primirilo. Dok su se neki odmah primili posla da spase što se može, neki su u nevjerici promatrali što im je nevrijeme sve poništilo. Pokrivali su se auti, ispumpavala voda, čistila su se dvorišta puna lišća, granja. Prvim mrakom spustila se obilna kiša popraćena grmljavinom koja je padala do jutra.

Koliko je u tih nekoliko minuta palo vode svjedoći i potpuno poplavljeno igralište.

Ova kiša bila je idealni test za drenažu koja se pokazala da radi. 6 tjedana mukotrpnih radova na igralištu se isplatilo. Kao što i na slikama vidite trava je nikla te bit će spremna do početka sezone.

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: