Juniori: Uspavanka umjesto derbija

23. svibnja 2010.

U 19. kolu prvenstva, juniori Lekenika su protiv lokalnog rivala iz Pešćenice ostvarili visoku pobjedu od 7:2 . Teren je bio odličan za igru, vrijeme sunčano sa temparaturom oko 20 stupnjeva. Vršnjaci iz Pešćenice su nastupili sa 10 igrača te je izostao onaj poznati žar i neizvjesnost derbija. Može se čak i reći da je pobjeda Lekeničana bila izvjesna od samog otvaranja utakmice. Valjda zbog predvidljivosti konačnog ishoda, utakmica nije iz igrača izvukla maksimum želje, borbenosti i kreativnosti te je lokalni derbi tek povremeno djelovao kao derbi a veći dio susreta kao uspavanka gdje su domaći igraći rutinski odrađivali utakmicu a gosti svjesni svoje nemoći pokušavali primiti što manje golova. Valja napomenuti da su u ovaj uspjeh lekeničkih nogometaša svoj doprinos ugradili i „Dumba“ i „Majstor 1“ koji su jučer za seniore odigrali 60-tak minuta. Bilo kako bilo, naši su juniori upisali nova 3 boda te su uspješno nastavili seriju dobrih rezultata u ovoj polusezoni.

Početak utakmice odmah je pripao domaćinu koji je sporim ali kontroliranim pasovima „pleo mrežu“ oko gostujućeg gola. Jedna ubačena okomita poluvisoka lopta „izbacila“ je Cavrića koji u situaciji „jedan na jedan“ sa vratarom Bradićem uspjeva izboriti penal. Siguran izvođač za 1:0 je bio Vidak Jakov. U 11. Minuti izjednačenje. Slobodan udarac za Pešćenicu je sa oko 25m izveo Kratković. Na loptu skače Vidak ali je krivo procjenjuje te lopta od njegove glave mijenja smjer i vara vratara Petričevića. Minutu kasnije ide kontra sa desne strane te na nabačenu loptu skače Zec koji pogađa stativu. U 23. minuti loptu na desnoj strani prima Blažinić, prelazi svog čuvara i daje povratnu loptu za Dumbovića koji poentira sa oko 6-7m za 2:1. U 28.minuti Cavrić ubacuje za Blažinića koji utrčava sa desne strane i u izglednoj situaciji puca 2 metra iznad gola. U 35. min Ćosić asistira Majstoroviću za 3:1 a Dumbović prekrasnim udarcem sa oko 15m u 43. min pogađa za 4:1. U 49. Minuti Dumbović upisuje i svoju asistenciju. Nakon kratkog prodora servira loptu Zecu za 5:1.  U 57. minuti naš vratar Petričević s leđa nepotrebno ruši napadača Pešćenice te sudac utakmice pokazuje na „bijelu točku“. Siguran izvođač penala za goste bio je vratar Bradić koji snažno šutira u desni kut Petričevića. Zadnjih 30 minuta utakmice redaju se napadi naših juniora ali se i gomilaju promašaji. Ipak, uporni Ćosić uspio je u 74.minuti „isčačkati „jednu loptu na korner liniji te odmah dati povratnu loptu za Blažinića koji je samo blago „potkopao“ loptu iznad vratara Bradića za 6:2 . U 72. minuti, „točku na I“ stavlja ponovno D.Blažinić na asistenciju Cavrića.

Ako se na utakmicu dolazi radi golova, onda gledatelji današnje utakmice mogu biti zadovoljni. Moglo se više dati na polju kombinatorike i realizacije te je bilo i dosta nepotrebnih udaraca iz prevelike daljine. Ipak, ostvarena je još jedna vrijedna i zaslužena pobjeda te koristim ovu prigodu za pohvalu svih igrača juniora koji su danas nastupili.

Trener juniora: Boris Blažinić

STRIJELCI : 1:0-Vidak(6, -11m), 1:1-Kratković(11), 2:1-Dumbović(23), 3:1-Majstorović.M(35), 4:1-Dumbović(43), 5:1-Zec(49), 5:2-Bradić(57,-11m), 6:2-Blažinić(74), 7:2-Blažinić(76)

NK Lekenik :  1.Petričević M, 2.Marić (od 27.min Majstorović I.), 3.Kobi, 4.Vidnić, 5.Vidak, 6.Cavrić, 7.Dumbović (od 62.min  Sučić), 8.Ćosić, 9.Majstorović (od 70.min Romarić), 10.Blažinić (od 80.min Ivić Đuro David), 11.Zec (od   80.min Perović)

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

Đuro svibanj 25, 2010 u 22:35

nista niste uslikali sa toga video-tornja 😮

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: