Teška pobjeda u teškim uvjetima

16. svibnja 2010.

U okrnjenom sastavu seniori Lekenika izborili su danas minimalnu pobjedu protiv nogometaša Jasenovca 2:1. Za Lekenik nije nastupilo sedmorica standardnih, pa tako trener Horvat odlučio se na sljedeću jedanaestoricu. Sigur na golu, stoperi Đurašin i Jurčić, bočni Ivančić i Peršin. U vezi Ičanović, Gregurić, Majstorović i Dumbović te u napadu Kutleša i Grgić. Lekeničani koji su se usprkos kiši odazvali ponovno u velikom broju mogli su gledati desetoricu lekeničana u prvih jedanaest, a i na klupi također svi lekeničani. Pa tako desetkovanim seniorima priključili su se juniori Antonijo Ćosić i Luka Kobi. Kišovito vrijeme i natopljen teren nisu išli na ruku nikome.

Lekeničani su počeli žustro i sa nekoliko udaraca iz daljine najavili da će utakmica biti uzbudljiva. Nizaju se akcije i udarci na gol. Dumbović, Majstorović, Kutleša, Gregurić, Ičanović. Ali sve to ide pored gola. Valja izdvojiti prodor Kutleše u šesnaesterac te dodavanje Majstoroviću desno na pet meatara koji iz trka šalje loptu pored gola. Zatim Dumbović puca ravno u golmana. Teško je i pratiti te sve akcije, polušanse ,šanse. Uglavnom momčad Jasenovca nemoćna na svim frontrama protiv domaćih. Također kako bi to prošla utakmica da sudac nevidi očigledan penal. U dvadesetim minutama Kutleša je očigledno srušen u šesnaestercu ali sudac (ne)vidi.Natopljen teren nedopušta preveliku igru i dodavanja, pa tako igrači su prisiljeni pucati iz daljine.

Nastavak ne donosi ništa novu, isti je to Lekenik i isti Jasenovac koji se brani te pokušava sa kontrama ugroziti domaći gol. I napokon u 52. minuti glavni sudac utakmice Dejan Faltis napokon je skupio hrabrosti i dosudio kazneni udarac za domaće. U šesnaestercu srušen je Tomislav Kutleša. Za domaćine puca kapetan Ivan Đurašin i pogađa za više nego zasluženo vodstvo. 1:0

U rijetkim “izletima” Jasenovca u domaću polovicu vrijedi spomenuti udarac sa nekih tridesetak metara skroz iskosa koji odsjeda na gredi. Momčad Lekenika nastavlja istim tempom. Na lijevoj strani opasan je Kutleša, a na desnoj najviše prodire Ivančić uz pomoć Dumbovića i Majstorovića. Nažalost sve to pada u vodu. U 70. minuti kazneni udarac ponovno za domaće. Srušen je domaći igrać u šesnaestercu te sudac sudi loptu za goste?! Ali na reakciju pomoćnog mijenja mišljenje. Ponovno puca Đurašin ali ovaj put ne zabija. Vratar čita njegov udarac. Sigurno penali postaju nočna mora za lekeničane. Sigurno šest-sedam neiskorištenih u nastavku sezone. I kako to već ide ako ne zabiš onda slijedi kazna. Ni krivi ni dužni gosti izjednačuju u 75. minuti. Nesporazum u domaćoj obrani na relaciji Jurčić – Sigur. Loptu presjeca Josip Posavec te mirno zabija za izjednačenje. Nemogu lekeničani bez dodatnih komplikacija. U prvom dijelu bilježim preko petnaest udaraca na gol od kojih je tek nekoliko bilo upućenih u gol. U nastavku tako većina lekeničana ima dvoznamenkasti učinak udaraca na gol. u 80. minuti udarac Peršina sa nekih tridesetak metara. Gostujući vratar jedva brani. Zatim Kutleša pogađa stativu. Plete se mreža oko gostujućeg vratara. U 88. minuti srušen je Kutleša na lijevoj strani. Skroz kod aut linije. Pogađa suprotnu malo mrežicu za konačni rezultat 2 : 1. Fantastičan pogodak Kutleše. Možete se i sami uvjeriti videom ovdje.

Bravo dečki. Lekeničani su pokazali požrtvovnost te da daju više od 100%. Sigurno da je bilo igralište suho, momčad bi bila puno efikasnija. Ova požrtvovna igra potrebna je za sljedeće utakmice. Ipak mora se reći da kad te nejde onda te nejde. Ipak neefikasnost nije problem, problem bi bio da nije bilo prilika. Trener Vlado Horvat treba pripremiti dečke za sljedeču utakmicu u Popovaći koja se igra sljedeću subotu.

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

junior svibanj 17, 2010 u 09:51

bravo dečki..svaka časta na borbi i želji za pobjedom..da su bili normalni uvjeti jasenovac ne bi otišao bez 5 komada..bravo kutleša,odličan gol..AJMO LEKENIK!!NEMA PREDAJE!!

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: