Juniori: Vaterpolo na nogometnom igralištu

16. svibnja 2010.

Sava Crnac – Lekenik 4 : 4 ( 2 :2 )

Juniori Save i Lekenika odigrali su u subotu nogometnu utakmicu koja je najmanje ličila na nogomet a najviše na neku kombinaciju vaterpola i klizanja. U spomenutoj utakmici u ekstremnim uvjetima, dominirala je borba i požrtvovnost dok je tehnika bila u drugom planu. Ipak, može se reći da su u ovoj utakmici presudili individualci sa obadvije strane jer teren i kiša nisu ostavili puno prostora za kreativnost i lucidnost, te za pas igru ,odnosno što bi mi nogometaši rekli za igru koja ima „glavu i rep“. S obzirom na uvjete na igralištu bilo je iznenađujuće puno golova koji su više bili proizvod individualnih grešaka pojedinaca nego suvislih akcija u suradnji dva ili tri igrača, iako se ne može reći da takvih akcija nije bilo.

Utkmica je otvorena u žustrom tempu gdje su obadvije ekipe pokušavale povezati svoje redove. Bilo je puno klizanja i padova te je u 15.minuti iz jedne takve situacije Sava povela. Ispucanu loptu iz zadnje linije Save je kao zadnji igrač naše linije pokušao prihvatiti Vidak. U odlučujućem trenutku Vidak iako sam na lopti zbog lošeg terena gubi tlo pod nogama i pada a protivnčki napadač uzima „poklon bon“ i proigrava suigrača koji utrčava iz drugog plana te zabija za 1:0.
Izjednačenje slijedi u 21. minuti kad Cavrić iznenada puca sa 20-tak metara. U 25.minuti domaći rade brzo ispucavanje nakon kojeg lopta pravi „žabicu“ i vara naše obrambene igrače. U utrčavanju brži je napadač Save koji poentira za 2:1. U 35.minuti D.Blažinić prima loptu iz auta, te se i on odlučuje na iznenadan šut iskosa sa oko 20-tak metara. Udarac lijevom nogom pod prečku postavlja konačni rezultat poluvremena 2:2.
Drugo poluvrijeme puno bolje otvaraju naši igrači te u 46.minuti na povratnu loptu Blažinića utrčava Ćosić koji pogađa stativu. U 51.minuti penal za domaće. Prvi šut završava u našoj mreži no sudac poništava gol zbog preranog ulaska igrača Save u kazneni prostor. Drugi udarac naš vratar Sever brani te odbija loptu u korner. U 58. Minuti juniori Lekenika prelaze u vodstvo. Iz sredine, igrači Save vraćaju loptu svom vrataru prema kojem je u punom šprintu krenuo D.Blažinić. Vratar prvi stiže do lopte i umjesto da je ispuca, pokušava predriblati Blažinića koji mu uzima loptu i šalje je u praznu mrežu. Dvije minute kasnije ide kontra Blažinića koji puca sa 35 metara no lopta „štrajfa“ vratnicu. Bilo je to razdoblje bolje igre Lekeničana no iz jednog na izgled bezazlenog napada domaćih, lopta sretno dolazi do napadača Save koji sa 6-7metara neometano zabija za 3:3. U 73.minuti domaći igrači vode. Na lijevom boku domaći igrač je dugo driblao te je na sebe navukao čak trojicu naših igrača. Uspio je uputiti centaršut koji dolazi na drugu stativu do usamljenog i nepokrivenog napadača Save koji ponovno iz neposredne blizine postiže pogodak za 4:3. U 76.minuti konačni rezultat 4:4 postavlja Ćosić na asistenciju Cavrića. Juniori Lekenika su na ovo gostovanje došli sa samo 11 igrača. Zbog rođendanskog slavlja izostali su Ivan i Marijan Petričević te Hrvoje Sučić a iz nepoznatih razloga u ekipi se nisu pojavili Ivan Majstorović i Valentino Perović. Još jednu utakmicu zbog kartona pauzirao je Josip Vidak, te je na današnjoj utakmici u Crncu bio samo navijač.

Za juniore Lekenika danas su igrali : 1. Sever Jurica, 2.Vidnić Marko, 3.Kobi Luka, 4.Đuro David Ivić, 5.Vidak Jakov,6. Romarić Matija,7. Darko Blažinić, 8.Cavrić Domagoj, 9.Ćosić Antonijo,10.Zec Ibrahim i 11. Mark Marić

STRIJELCI : 1:0-Nikolić (15), 1:1-Cavrić (21), 2:1-Nikolić (30), 2:2-Blažinić (36), 2:3-Blažinić (58), 3:3-Jelenić (60), 4:3-Todorović(73), 4:4-Ćosić (76)

{ 1 komentar… pročitaj niže ilidodaj jedan }

VP svibanj 16, 2010 u 13:01

glavno da sam ja reko odredenom broju igraca da nemogu doci jer imam posla u stanu…..ali svejedno su to nepoznati razlozi mislim moze se i pitati nekad onak ful slucajno kad sam krivicom autopromet iz siska zakasnio na trening….

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: