Juniori : Prekinut niz dobrih rezultata, Lekenik-Posavina 4:5 (1:2)

3. svibnja 2010.

Budući da se unaprijed znalo da će naši juniori nastupiti bez odsutnog  Grgića, bolesnog Marića i dvije udarne špice Zeca i Blažinića, očekivanja glede uspjeha u ovoj utakmici bila su vrlo  „reducirana“ kako za mene trenera juniora,  tako i za ljude koji su više vezani za ovaj pogon. Ipak, igrači koji su mi bili na rapolaganju uspjeli su uz veliku borbenost i htijenje učiniti ovu utakmicu dramatičnom u rezultatskom smislu, uzimajući u obzir da su zadnjih 40 minuta igrali sa igračem manje. Treba napomenuti da su igrači Posavine bili favoriti s obzirom da su nastupili u FUL sastavu uvažavajući pri tom i činjenicu da se nalaze pri vrhu prvenstvena ljestvice.

Ovaj put moje izvješće neće biti standardno sa opisom akcija sa utakmice. Večeras, gotovo 30-tak sati kasnije, nakon prospavane noći i mnogo razmišljanja, odlučio sam se osvrnuti na neke vrlo bitne stvari koje će na žalost  negativno konotirati i u sljedećoj utakmici protiv Mahova doma. U pitanju je naravno disciplina, odnosno da budem do kraja precizan NEDISCIPLINA  ali ne nedisciplina u provođenju mojih taktičkih zamisli nego je u pitanju ODNOS PREMA SUCU UTAKMICE.

Odmah da kažem da niti ja osobno nisam bio oduševljen suđenjem, koje je po meni bilo slabo  budući da se ne radi o sucu početniku već o iskusnom sucu koji je imao i puno boljih trenutaka s obzirom na to da ga dobro poznajem. Mnogo krivih procjena rezultiralo je prigovorima igrača sa obadvije strane. Kriterij za dodjelu kartona bio je različit. Jakov Vidak dobio je žuti karton za ispravan klizeći start na loptu, igrač Posavine nije dobio karton za psovanje svog suigrača, nedugo vezni igrač Posavine psuje suca pa nikom ništa, da bi Josip Vidak bio isključen za isti prijestup. Majstorović je bio isključen za „pljeskanje“ sucu nakon donošenja sudačke odluke. Jednom riječju, sudac je postao „glavni lik“ utakmice.

No sve to nisu bili razlozi a nisu niti opravdanja za nedopustivo ponašanje nekolicine lekeničkih nogometaša koji su ovim činom kaznili svoju ekipu neigranjem u sljedećem prvenstvenom kolu protiv Mahova i narušili ugled NK Lekenik .  U cilju spriječavanja sličnih situacija u narednom periodu glede ponašanja igrača , kao trener ekipe juniora poduzeti ću mjere kojima će igrači za istu vrstu prijestupa biti prosljeđeni disciplinskoj komisiji kluba i kažnjeni.

Suđenje nije i ne smije biti tema kojim se bave igrači . Oni moraju biti skoncentrirani na igru a ne na suđenje.

Zbog trećeg žutog kartona sljedeće kolo protiv Mahova ne mogu nastupiti Cavrić Domagoj i Jakov Vidak a zbog crvenih kartona Josip Vidak i Majstorović Ivan.

Golove za Lekenik su postigli Vidnić, Cavrić, Sučić i Petričević I.

I na kraju, iako su isključenja pokvarila opći dojam utakmice, pohvala mojim dečkima na trudu i borbi, iako oslabljeni, pokazali ste kako se igra srcem !

Trener Boris Blažinić

{ 2 komentari… read them below or dodaj jedan }

JDS svibanj 3, 2010 u 23:01

zao mi je sto niste uspjeli izvuci vise,jer igrom ste zasluzili,biti ce pobjeda jos svakako jer ste puno bolji nego prosle polusezone. primjetio sam takoder da neki igraci dolaze na utakmicu 5 minuta prije POCETKA utakmice , neki igraci ne igraju srcem (iako ih je malo) , a oni treci koji sjede na klupi,cekajuci priliku,rijetko ih dobivaju (a trebali bi) , sto na domacem a kako cujem i na gostujucem terenu. decki zelim vam puno srece i dobrih rezultata,a i postenih sudaca! AJMO LEKENIK!

Odgovori

Jakov Vidak svibanj 4, 2010 u 08:03

a kako da igramo kad nam sudac odmah na pocetku sudi nepostojeci penal i od tog trenutka je sve pocelo…prvo da meni zuti radi “preostrog” starta a bio je ispravan na loptu, a poslije nam sudi svaki jaci kontakt a gostima nista…mi jesmo igrali s dva igraca manje i cak smo u tom periodu igrali bolje i napadali i zabili gol al nismo mogli vise…bit ce bolje iduci put…:D

Odgovori

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: