Juniori: Disciplinom protiv grubosti

10. travnja 2010.

Lekenik – TŠK 1932 2 : 1 ( 2:1 )

Juniori NK Lekenika odigrali su prvenstvenu utakmicu u Topolovcu protiv istoimenog domaćina. Vrijeme je bilo oblačno uz odličan teren za igru. Utakmica je počela uz žustriji tempo nogometaša iz Lekenika koji su odmah od početka preuzeli inicijativu u igri i bili konkretniji u svojim akcijama. No već u 5. minuti slijedi oštar start na D.Blažiniću koji sudac utakmice nije sankcionirao. Minutu kasnije Sesar je primio loptu na lijevom boku,povukao još 4-5 m i onda izneneda pucao iskosa gotovo iz „mrtvog kuta“. Na opće čuđenje svih prisutnih, Sesarova lopta u paraboličnoj putanji pogađa suprotne RAŠLJE domaćeg vratara i Lekenik dolazi u zasluženo vodstvo od 0:1 u 6.min utakmice. Nakon vodstva, nogometaši Lekenika pojačavaju pritisak na gol domaćih ali rastu i tenzije kod domaćih nogometaša. U 21. minuti nakon nabačene lopte u kazneni prostor domaćih, u šansi u skoku se nalazi Cavrić koji je s leđa odgurnut sa obadvije ruke te sudac utakmice pokazuje na „bijelu točku“. Siguran izvođač udarca sa 11m bio je kapetan momčadi Vidak Jakov. U sljedećoj akciji naših nogometaša slijedi još jedan grub i namjeran prekršaj na D.Blažiniću koji dobija udarac koljenom u prednju ložu. Nakon tog starta u 28. minuti D.Blažinić traži zamjenu te vidno šepajući napušta teren a umjesto njega ulazi Ivan Petričević. Nakon vodstva od 0:2 i izlaska Blažinića, dio domaćih nogometaša igra sve grublje, te vrlo brzo naš stoper Vidnić dobija udarac laktom u nos te nakratko nastavkjamo igru sa 10 igrača. U jednoj polukontri domaćih koja nije mirišala na gol, dok se Vidniću ukazivala pomoć, domaći igrači uspjevaju smanjiti rezultat na 1:2 u 44. minuti utakmice.

Drugo poluvrijeme donijelo je nepovezanu i dosadnu igru sa obje strane. Jedina „konstanta“ bila je gruba igra domaće momčadi koja nije uspjevala pronaći ključ za izjednačenje. U ovoj fazi igre udarac laktom u nos dobio je i Luka Kobi, a nekoliko minuta kasnije i Zec koji je dobio udarac u bradu. Do kraja utakmice tenzije obje momčadi su rasle, te je kraj, okončao i na neki način spasio ovo subotnje sportsko poslijepodne. Na kraju se ne može ne reći, da su naši dečki istrpili dosta grubosti te su usprkos tome donjeli 3 boda u Lekenik. Iako ne baš lijepom igrom ali velikim trudom, zaslužili su sve pohvale. BRAVO DEČKI!!

STRIJELCI : 0:1- Sesar (6), 0:2- Vidak (22-11m), 1:2 –Lepesić (44)

NK LEKENIK : Sever, Vidnić, Kobi, Vidak Jo., Vidak Ja.,Majstorović, Cavrić, Ćosić, Sesar, Blažinić(od 28.min Petričević I.),Zec

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: