Održana godišnja Skupština

2. ožujka 2010.

Nogometni klub Lekenik održao je ovog vikenda redovnu godišnju Skupštinu. Uz gotovo stopostotan odaziv aktivnog članstva, Skupštini su pristvovali i brojni gosti koje je predsjednik Ivica Kliček na samom početku posebno pozdravio, bili su tu općinski načelnik Marijan Crnkoci, predsjednik Nogometnog saveza SMŽ-a Davor Ivić, tajnik NS SMŽ-a Damir Nogić, tajnik Zajednice športskih udruga i klubova SMŽ-a Nikica Perković, Darko Kratković predsjednik Zajednice športskih udruga i klubova Općine Lekenik, Zvonko Rožić upravitelj Hrvatskih šuma – Uprva Sisak, Rusmir Agačević iz SOS-Dječjeg sela, predsjednik ŠU Pešćenica Franjo Pešut i dopredsjednik NK Pešćenica Stjepan Iveković.

Nakon uvoda i usvajanja dnevog reda, predsjednik Kliček vodstvo Skupštine prepustio izabranom radnom predsjedništvu u sastavu Antolec – Bartolin – Cavrić. Uslijedila su izvješća za 2009. godinu. Izvješće o radu prvo je podnio predsjednik Kliček. Istaknuto je osvajanje prvih mjesta seniora i pionira u pršloj sezoni i plasman seniora u I. ŽNL u kojoj su na kraju jesenskog dijela zauzeli izvrsno 2. mjesto. Obilježavanje 80. godišnjice kluba snimanjem milenijske fotografije Šime Strikomana, početak radova na izgradnji pomoćnog igrališta te veliki projekt postavljanja reflektora oko glavnog terena. Financijsko izvješće podnio je blagajnik Ivan Galović, a Nadzornog odbora Mladen Mankas. Izvješća su jednoglsano usvojena.

Najbitniji dio Skupštine bila je prezentacija programa rada i financijskog plana za tekuću godinu koje je vrlo detaljno uz Power Point prezentaciju pojasnio predsjednik Kliček.   • Vizija kluba je da kao uzorno organizirana i stabilna sportska udruga, klub će osobitu pozornost posvećivati radu sa mlađim kategorijama, poboljšanju uvjeta natjecanja i popularizaciji sporta na području Općine. NK Lekenik će se u seniorskoj kategoriji natjecati u 1. ŽNL, sa ciljem plasmana u 4. HNL u trogodišnjem razdoblju. Uz definiranje vizije kluba i ključnih strateških ciljeva, organizacija rada i odabir članova Upravnog odbora predstavlja ključni čimbenik uspjeha ovog projekta.

Istaknut je sportski cilj, implementacija projekta Škole nogometa i osvajanje prvog mjesta u I. ŽNL te plasman u 4. HNL ali ne pod svaku cijenu jer taj cilj ide paralelno uz  izgradnju infrastrukture potrebne za viši rang natjecanja: 1.proširenje i uređenje službenih prostorija; dovršetak pomoćnog igrališta; rasvjeta glavnog i pomoćnog terena; sanacija glavnog terena; izgradnja centralne tribine; izgradnja igrališta s umjetnom travom manjih dimenzija (planirano do 2012.).

– Naš ključni strateški cilj u Sportskom sektoru je unapređenje rada u mlađim dobnim uzrastima i jačanje vlastitog igračkog kadra. Taj cilj moguće je ostvariti jedino kroz optimalnu organizaciju i implementaciju projekta Škole nogometa. U ovom trenutku NK Lekenik ima 3 mlađe kategorije – cilj je u lipnju formirati 3 nove kategorije i stvoriti uvjete za natjecanje 6 ekipa: limaći 2 ekipe, mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori.  Realiazcija ovog projekta ključna je za dugoročnu stabilizaciju i napredak kluba – rekao je o planovima kluba predsjednik Ivica Kliček. Najveći problem je financijske prirode pa će u klubu morati pronaći brojne sponzore prvo za natjecanje, a potom i za infrastrukturu.

U nastavku Skupštine kooptirana su dva nova člana u Upravni odbor, predstavnici novooformljenog Vijeća roditelja, Zoran Keserović – predsjednik i Pejo Vidak . Na kraju Skupštine za riječ su se javili i gosti koji su svi pohvalili kvalitetno pripremljenu Skupštinu i sjajnim prezentacijama, te svi podržali planove NK Lekenika. Tajnik županijske Zajednice športskih udruga i klubova Nikica Perković (na slici gore lijevo) bio je oduševljen prikazanim planovima kroz prezentacije i rekao da je ova Skupština ogledni primjerak kako bi se ona trebala pripremiti. Savjetovao je klupsko vodstvo da razmisli da li će u budućnosti Školu nogometa osnovani kao zasebni subjekt jer iz iskustva nije našao dobre primjere takve organizacije rada sa mladima u klubovima, već je predložio neka svi pogoni mlađih kategorija budu dio kluba.Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: