Pripreme: Lekenični ravnopravno sa četvrtoligašima

1. ožujka 2010.

Ovaj vikend naši seniori su odigrali još dvije pripremne utakmice. U subotu su odmjerili snage sa NK Frankopan iz Galdova ,a u nedjelju u jutro sa NK Mraclin. Oba protivnika se natječu u 4. Ligi tako da se može reći da su protivničke momčadi bile pravi test pripremljenosti i mogućnosti naše prve momčadi.

Utakmica u Galdovu odigrana je po sunčanom vremenu i relativno pogodnom terenu za igru. U dinamičnom otvaranju utakmice niti jedna ekipa nije ostvarila prednost niti u jednom elementu nogometne igre. U 18. minuti utakmice nakon kratke kombinacije Kutleša ulazi na dodanu loptu te ga vratar i branič ruše. Sa 11m Kutleša šalje loptu u jedan, a vratara u drugi kut gola. Već za 5 minuta dolazi do izjednačenja nakon akcije koja nije puno obećavala. Nabačenu loptu krivo procjenjuje naš vratar i u nespretnoj intervenciji lopta mu prolazi kroz ruke. U nastavku utakmice Vrhovec postiže gol za 1:2 i to je rezultat poluvremena. U drugom poluvremenu NK Lekenik odlično otvara utakmicu te se u šansama nalaze Turkman koji lob udarcem pokušava završiti akciju i Kireta koji puca iznad gola. Iz jedne kontre igrači Frankopana uspjevaju izjednačiti na 2:2 a 5 minuta prije kraja Vrhovec topovskim udarcem pogađa vratnicu. Rezultat 2:2 nije pravi odraz stanja na terenu gledajući stopostotne šanse koje idu u korist naših igrača. Podmlađena ekipa Frankopana igrala je borbeno ali sa malo suvislih i osmišljenih akcija. Lekeničani nisu bili na onoj razini efikasnosti kao u prethodnim utakmicama.

Utakmica u Mraclinu bila je vrlo otvorena od samog početka. Već u prvoj minuti naši igraći propuštaju veliku šansu. Ipak u 15 min. Kutleša dovodi Lekenik u vodstvo udarcem sa desne strane. Domaći uspijevaju izjednačiti u 22.min kroz grešku suca koji nije vidio očiti prekršaj nad Komićem (guranje rukama s leđa). Ubrzo, ipak u dva prekida i dva gola za NK Lekenik. Strijelac oba gola bio je Domitrović. U 25. Minuti zbog povrede, igru napušta Gregurić, nakon čega je oslabila naša igra u sredini. Rezultat se do poluvremena nije mijenjao tako da su naši igrači otišli na odmor sa lijepih 1:3. Na poluvremenu i u prvom dijelu drugog poluvremena u ekipi Lekenika dolazi do brojnih izmjena gdje dobijaju šansu i naši juniori koji nisu mogli pružiti adekvatan otpor jakom četvrtoligašu koji je uspio preokrenuti rezultat i na kraju pobijediti sa 5:4.
Sve u svemu, možemo biti zadovoljni nakon svih pripremnih utakmica. Slijedi period rekuperacije i nekoliko lakših treninga jer nas već u Nedjelju čeka Kup utakmica protiv NK Zrinskog.

Izvještaj je napisao trener Boris Blažinić.

Ostavi komentar

Prethodni članak:

Slijedeći članak: